Certifikati

Soria Natural je vodilna blagovna znamka na področju fitoterapije – zdravljenja s pomočjo zdravilnih rastlin. Z več kot 20 linijami in preko 700 naravnimi izdelki pokrivamo odgovore na vse potrebe s področja zdravja. Izdelki so na prodaj v več kot 50 državah po svetu.

Proizvodnja in laboratorij Soria Natural, ki je med največjimi in najbolj inovativnimi v Evropi, se nahaja v kraju Garray pri mestu Soria v pokrajini Castilla y Leon na severu Španije.

Tovarna z vrhunskimi zmogljivostmi obsega 25.000 m², kar izdatno presega svetovne standarde za proizvodnjo izdelkov iz zdravilnih rastlin.

Bližina ekoloških polj in laboratorija zagotavlja izredno kakovost surovin, ki jih uporabljamo v proizvodnem procesu. Preden jih pripravimo za nadaljnjo uporabo, jih pregledamo in analiziramo v skladu z najstrožjimi specifikacijami.

Soria Natural Dopolnila

STROG NADZOR KAKOVOSTI

Ena ključnih prednosti podjetja Soria Natural je strog nadzor kakovosti.

Proizvodni proces v celoti poteka v naših objektih s strogo nadzorovano temperaturo in atmosfero. Skupno sodelovanje laboratorija in oddelka za nadzor kakovosti zagotavljata maksimalno učinkovitost in kakovost vseh izdelkov našega podjetja. 

Naš laboratorij je s strani zdravstvenih organov različnih držav akreditiran kot laboratorij, ki izpolnjuje najvišje standarde in zahteve glede kakovosti v vseh proizvodnih procesih. 

Nenehne investicije R + D + i-ja (raziskovalni, razvojni in inovativni center) omogočajo organizacijo vedno bolj učinkovitih in varnih proizvodnih procesov.

POSLUJEMO PO STANDARDIH PRIDOBLJENIH CERTIFIKATOV GMP, IFS food, BRC food, ES-ECO-016-CL, ISO 9001 in ISO 14001

S klikom na logotip si lahko ogledate certifikat.

soria natural certifikat
gmp kakovostna dopolnila
kakovost prehranskih dopolnil
kakovost prehranskih dopolnil soria
kakovost prehranskih dopolnil soria natural
naravna dopolnila
certifikat prehranska dopolnila

 

Certifikat GMP je certifikat o izvajanju dobre proizvodne prakse, v skladu s katerim farmacevtska podjetja proizvajajo zdravila. Naš moderno opremljen laboratorij in tehnična ekipa stroge standarde certifikata GMP celo presegajo.

V vseh stopnjah proizvodnega procesa izvajamo natančne kontrole kakovosti:

 1. kontrola kakovosti surovin,
 2. kontrola kakovosti med pripravo izdelka
 3. kontrola kakovosti končnega izdelka; 

S pomočjo najsodobnejših tehnik analiziramo in določimo količino aktivnih učinkovin iz zdravilnih rastlin. S temi postopki zagotavljamo najvišjo kakovost vseh naših izdelkov. 

S sodobno tehnologijo merimo ravni pesticidov, težkih kovin, mikrobiološke analize, analize radioaktivnosti, mikotoksinov in alergenov ter zagotavljamo, da jih naši izdelki ne vsebujejo. Opravljamo tudi študije stabilnosti. Stabilnost je sposobnost fitofarmacevtskega izdelka, da ves čas roka uporabnosti ohranja svoje karakteristike znotraj določenih vrednosti.

Certifikat IFS food je objektivno dokazilo, da podjetje zagotavlja varne in kakovostne izdelke.

IFS Food standard združuje zahteve sistema HACCP po Codex Alimentariusu, poleg tega pa še pravila dobre proizvodne, poslovne in higienske prakse, sledljivosti, označevanja in zagotavljanja zaščite živil.

HACCP je sistematičen, preventivni pristop k varnosti živil pred (mikro)biološkimi, kemičnimi in fizičnimi tveganji, ki se lahko pojavijo v proizvodnih procesih in povzročijo, da končni izdelek ni varen. 

CERTIFIKAT BRC food: Okvir standarda določa način upravljanja varnosti, celovitosti, zakonitosti in kakovosti v industriji proizvodnje hrane, predelave in pakiranja hrane.

Za pridobitev tega certifikata je potrebno prilagoditi sistem upravljanja naslednjim merilom:

HACCP sistem, sistem vodenja kakovosti, poslovni (tovarniški) in okoljski standardi, nadzor izdelka, nadzor procesa, usposobljenost osebja in higienski standardi.

Certifikat ES-ECO-016-CL je certifikat za ekološko kmetijstvo.To je način kmetovanja, ki ob pridelavi visoko kakovostne in varne hrane pomembno prispeva k zagotavljanju javnih dobrin, ohranjanju kulturne kmetijske krajine in varovanju celotnega okolja.

Poleg tega smo uvedli še:

 • sistem vodenja kakovosti po standardu ISO 9001

To  je globalni standard za sistem vodenja kakovosti. Določa zahteve za vzpostavitev, izvajanje in nenehno izboljševanje procesov, ki izpolnjujejo zahteve kupcev ter veljavne zakonske in regulativne zahteve.

 • sistem okoljskega ravnanja in presoje, ki temelji na evropskem standardu ISO 14001: 2004

To je sistem ravnanja z okoljem. Ta mednarodni standard pomaga podjetjem in organizacijam po vsem svetu vzpostaviti in vzdrževati najboljši sistem upravljanja z okoljem npr. zmanjšana poraba naravnih virov, bolj sistematičen pristop k izpolnjevanju zakonodajnih zahtev in izboljšale ozaveščenost zaposlenih ter okoljsko učinkovitost.

POSTOPEK PRIDOBIVANJA EKSTRAKTOV

 1. Biološka pridelava rastline.
 2. Pobiranje rastline in laboratorijske analize.
 3. Sušenje rastline.
 4. Ekstrakcija aktivnih učinkovin: superkritična tekočina in liofilizacija.
 5. Koncentracija in atomizacija.
 6. Kontrola: % vlažnosti; % pepela; % učinkovin.
 7. Izdelava ekstrakta/kompleksa.
 8. Vmesna kontrola: merjenje Ph, gostote, učinkovin, mikrobiološka analiza.
 9. Končna kontrola izdelka

Vsak izdelek ima analizni certifikat s podatki kontrolnih merjenj.

Z navedenimi analizami Soria Natural ZAGOTAVLJA kakovost in učinkovitost svojih izdelkov za obdobje treh let.

STANDARDIZACIJA – UČINKOVIT DNEVNI ODMEREK

Vsi izdelki podjetja Soria Natural so standardizirani, kar pomeni, da vsebujejo vedno enako količino aktivnih učinkovin v odmerku, kar zagotavlja učinkovitost izdelka. 

Od drugih podjetij se ločimo med drugim tudi v postopku določanja učinkovitega dnevnega odmerka. Tega določijo na podlagi potrebne količine aktivnih učinkovin iz zdravilne rastline (na primer flavonoidi, oligomerni procianidini, harman …) in ne na podlagi teže suhega izvlečka rastline, pri katerem količina teh učinkovin lahko variira glede na letino.

naravna dopolnila
izdelava dopolnil
raziskovalni center

 

Postopek določanja učinkovitega dnevnega odmerka poteka s pomočjo uporabe različnih naprednih tehnik, kot je visokotlačna tekočinska kromatografija skupaj z masnim spektometrom, (HPLC – MS/MS). Tako lahko uravnavamo količino aktivnih učinkovin zdravilne rastline v vsaki seriji izdelka in zagotavljamo učinkovit dnevni odmerek. Količina teh spojin v rastlinah v naravi niha, s pomočjo tehnik, ki jih uporabljamo, pa ohranjamo enako koncentracijo v vseh serijah izdelka in zagotavljamo terapevtski učinek naravnih izdelkov Soria Natural.

Rastline se po vsebnosti aktivnih učinkovin lahko razlikujejo, odvisno od letnega časa in zunanjih pogojev (suša, več dežja), kar pomeni, da je včasih potrebno dodati več, drugič manj ekstrakta rastline, da s tem zagotovimo zahtevano količino aktivnih učinkovin. Posledica tega je, da kapljice niso vedno enake – enkrat so gostejše, drugič redkejše, imajo lahko močnejši vonj ali okus. Te male spremembe v strukturi kapljic so dokaz, da kapljice vsebujejo standardizirane glavne aktivne učinkovine zdravilne rastline in ne zgolj enako količino suhega izvlečka, kar je pogosta praksa.

V spodnjem video posnetku vodja Laboratorija za nadzor kakovosti podjetja Soria Natural razloži standardizacijo.

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0