Meni
Logotip Soria Natural Št. izdelkov: 0 | Skupaj: 0,00 

Članki

vsi_pred_tovarnoReportaža iz obiska polj in tovarne Soria Natural

Polja dišečega žajblja in vijoličastih cvetov ameriških slamnikov se razprostirajo ob reki Duero na visoki planoti daleč stran od velikih mest.   Ko med prsti pomaneš žajbelj ali timijan te preseneti močan vonj. Te rastline so močne in odporne, ker so čez dan izpostavljene vročemu soncu, ponoči pa potegne hladen veter in pozimi tudi sneg…

Mojca_Mavec_naslovnaMojca Mavec na obisku v podjetju Soria Natural

“Goli griči in hribi, posušeni travniki, čez katere se podi jesenski  veter in odnaša še zadnji vonj dišečih bilk …Takoj se mi zazdi, da me je nekdo spet poslal nazaj v čas pesnika Antonia Machada, ki je v eni najmanjših španskih provinc  na vzhodu Kastilje preživel najsrečnejša leta svojega življenja. Prav tu je napisal svojo…

odpornostS katero hrano jeseni okrepimo imunski sistem?

Nasveti Jessice Lamy iz oddelka za dietetiko in prehrano Soria Natural o sezonski prehrani za boljšo odpornost. Poleti smo bili večinoma bolj sproščeni glede prehrane in se nismo preveč ukvarjali z  izbiro. Več smo jedli zunaj, polizali veliko sladoleda… Ko pa se poletje zaključi in se vrnemo na delo, v šole in vrtce, ko se kar vrstijo…

baby-408284_1920Katera hrana je najboljša za doječe mamice?

Katero hrano izbrati, da bo dojenček lepo napredoval? Alenka Benedik, svetovalka za dojenje iz La Leche League Slovenija pravi, da doječa mamica potrebuje raznoliko, pestro hrano, ki je bogata s hranilnimi snovmi. Ta lahko zadosti potrebam, ki jih prinaša dojenje. Mamice se lahko v prvih mesecih izogibajo hrani, ki jo težko prebavijo, saj je mogoče,…

pogoltniti tabletoKako lažje pogoltniti tableto ali kapsulo?

Mnogo odraslih in večjih otrok težko pogoltne kapsulo ali tableto. Preberite kakšna priporočila so pripravili raziskovalci Univerze v Heidelbergu. Preizkusite novi način, če imate težave s tem, da se vam tableta zalepi v ustih ali imate občutek, da se je zataknila v požiralniku, če vas požiranje sili na bruhanje… Kako lažje pogoltniti TABLETO? Plastenko napolnite…

ucenjeTehnike boljšega učenja in pomnjenja

S tehnikami delanja zapiskov in povzetkov ter pristopi, ki ohranjajo aktivno stanje možganov med učenjem si boste v krajšem času zapomnili več. Kako? Poskusite in se za test ali izpit pri enem premetu učite na spodnji način. URNIK IN PLANIRANJE Na koledar si zapišite plan učenja. Označite dan izpita in planirajte od tega dne nazaj. Zadnje dni…

JESENSKO RAZSTRUPLJANJE_1Jesensko razstrupljanje

Zakaj je jesen primeren čas za razstrupljanje? Jesensko razstrupljanje bo razbremenilo telo in imunski sistem, ki bo jeseni in pozimi bolj izpostavljen mikrobom. Dekanica Kripalu šole za ajurvedo ga. Larissa H. Carlso je zapisala, da ajurveda priporoča čiščenje telesa v prehodnih sezonah, torej spomladi in jeseni. Zakaj je jeseni dobro prečistiti telo? Prav jesensko razstrupljanje…

b12_1Kaj pa, če je kriv vitamin B12?

Med predlogi za poletno branje je k nam priromala tudi knjiga »Kaj pa, če je kriv vitamin B12« avtorjev Sally M. Pacholok in Jeffrey J. Stuarta. Navedene so različne študije o pomanjkanju vitamina B12 ter vplivu neodkritega pomanjkanja tega vitamina na številne simptome. Avtorja sta ugotovila, da pomanjkanje vitamina B12 vpliva na več sistemov v telesu, na številne žleze…

ANGE╠üLICAAngelika – moč rastline

Na vlažnih gozdnih tleh raste angelika, ki ima drugi ime zdravilni gozdni koren. Čas nabiranja korenine je od septembra do začetka novembra. Moč rastline “Angelika prizemlji, osredotoča, čisti in krepi. Njeno močno delovanje izraža že ime. Zdravniki, ki so zdravili bolnike s kugo, so si za zaščito obesili kos njene korenine okoli vratu.”* Ekstrakt angelike v…

melisa1Rdeči ribez z meliso – sadni koktajl

Brezalkoholni koktajl prirejen po receptu Olivia’s Cuisine Rdeči ribez je odličen vir vitamina C. Dodali smo liste melise, ki prijetno osvežijo in obenem še pomirjajo. Sestavine: sok 1 limete sok iz 1 skodelice rdečega ribeza in nekaj celih sadežev za okras 1 žlica sladkorja voda in led par listov melise Sestavine dobro premešamo in lepo okrašeno…