Pomlad Razst

Čiščenje jeter je najbolj učinkovito ob vstopu v pomlad

V različnih zdravilskih tradicijah  je zapisano, da je najboljši čas za čiščenje jeter in telesa ob vstopu v pomladne mesece. Po tradicionalni kitajski medicini je čas jeter od februarja do aprila. Po ajurvedi pa čas za naravno čiščenje telesa, s katerim odstranimo nakopičene strupe, nastopi takoj ko se stopi sneg in prihajajo toplejši dnevi.

Različnim tradicijam je skupno prehranjevanje s pretežno zelenjavno, nemastno hrano, brez sladkorja in predelanih jedi. Priporočajo tudi svežo zelenjavo, ki vsebuje grenčine. Na primer radič, regrat, artičoke.

Pri razstrupljanju telesa in čiščenju jeter si lahko pomagate tudi s tonikom za jetra iz Sorie Natural. Sestavljen je iz kombinacije pegastega badlja, artičoke in črne redkve. Dodan je še sojin lecitin obogaten s fosfatidilholini, kar prispeva k boljši absorpciji zdravilnih rastlin.

Zakaj je prav ta kombinacija tako učinkovita? Hkrati namreč pristopimo do dveh pomembnih procesov: presnove maščob (holesterol) in razstrupljanja jeter.

Cyrasil je izdelek podjetja Soria Natural, kjer zdravilne rastline pridelajo na sonaraven način na neokrnjeni planoti v Španiji.  S pomočjo najmodernejših metod pa ohranijo vse pomembne učinkovine v visokih koncentracijah.

Več o tradicionalni kitajski medicini in o obdobju jeter lahko preberete tudi na povezavi: http://www.viva.si/Alternativna-in-naravna-pomo%C4%8D/11664/Premagajte-spomladansko-utrujenost-okrepite-jetra.

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0