Depresija Entjan Evka Soria Natural

Depresija ima več plasti. Kako do pozitivnega razpoloženja?

Za depresijo je značilno pomanjkanje dopamina, serotonina in noradrenalina. Na ta del delujejo zdravila.

Depresija pa ima običajno več plasti. Zdravilne rastline lahko pomagajo tudi pri drugih plateh depresije kot na primer pri prenajedanju, spodbujanju obnove nadledvične žleze in delovanju možganov.

Se sprašujete kakšno vlogo imajo možgani pri depresiji?

Veliko. Vam je že kdo rekel: »po tem dogodku nisem bil več enak. Nekaj se je trajno spremenilo po tem dogodku v meni”. Ni se spremenilo samo občutenje, dejansko so se možgani spremenili. Ob velikem šoku, kot je na primer smrt bližnje osebe, huda prometna nesreča in podobno, odmre del nevronov v možganih in po okrevanju se mreže nevronov na novo zgradijo. Katere zdravilne rastline lahko pri tem pomagajo?

ŠentjanževkaEntjan Evka

Šentjanževka prispeva k ohranjanju pozitivnega razpoloženja. Vlogo ima pri ohranjanju čustvenega ravnotežja. Podpira občutek sproščenosti. V Nemčiji je zelo pogosta izbira pri depresiji. Z raziskavo so potrdili, da je učinkovita tudi pri atipičnih simptomih depresije kot so prenajedanje, preveč spanja, anksioznost.* Da razvije polni učinek, jo je potrebno jemati 4 do 5 tednov. Še zlom roke se celi najmanj 4 tedne. Vsi razumemo, da telo potrebuje čas za celjenje. Enako je pri depresiji.

Šentjanževko fitoterapevti priporočajo, ko so vzrok depresije dogodki, ki so se zgodili več let nazaj. Primeri:

  • ko 40-letna oseba opisuje težave in pove, da jo je zelo prizadelo, da je bil oče v njeni mladosti alkoholik, kar je vplivalo na celo družino;
  • ko žena pove, da je depresivna vse odkar je pred 5. leti umrl mož,
  • ko oseba pove, da se že dolgo počuti nesrečna, pa niti pravzaprav ne ve zakaj….

Kombinacija zdravilnih rastlin za zaskrbljenost, pomoč v stresnem obdobju, za depresivne občutke

Za pomoč v stresnem obdobju, ko je oseba brez energije, na tleh, z depresivnimo občutki, tesnobo…si lahko pomaga s kombinacijo zdravilnih rastlin, ki jih najdete v Nerval kompleks kapljicah:

Pasijonka

PasijonkaHitro pokaže učinek na tesnobo, anksioznost, zaskrbljenost, premlevanje istih misli

Rodiola

Rodiola NervalRodiola prispeva k umski učinkovitosti, k pomnjenju in koncentraciji. stresnem obdobju podpre živčni sistem. Pri športnikih prispeva k boljši kondiciji in fizični učinkovitosti.

Žafran

Afran NervalŽafran je najdražja in v zgodovini največkrat ponarejena zdravilna rastlina. Zdravilne učinke ima s študijami potrjene samo vrsta Crocus sativus L.  Za zdravilne pripravke uporabljamo samo oranžno-rdeče brazde žafranovih cvetnih pestičev, ki so ženski del cveta. Žafran pripomore k čustvenem ravnovesjuSprošča in podpira ohranjanje pozitivnega razpoloženja. Spodbuja libido. Raziskave kažejo, da deluje tudi na tiho vnetje v možganih, ki je lahko tudi eden od vzrokov nastanka depresije.

 

 

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0