Meni
BREZPLAČNA poštnina za vsa plačila s kartico ali po predračunu.
Logotip Soria NaturalŠt. izdelkov: 0 | Skupaj: 0,00 

Dojenje poleti. Ali dojenček popije dovolj?

ALI DOJENČEK POPIJE DOVOLJ?

Sledite potrebam vašega dojenčka in ne bo vam potrebno skrbeti ali popije dovolj.

Teresa Pitman soavtorica  »The Womanly Art of Breastfeeding«iz  La Leche League piše, da se sestava maminega mleka spreminja v skladu s potrebami dojenčka. V vročih mesecih vsebuje več vode, v hladnejših pa več maščobe. Majhni dojenčki potrebujejo veliko mleka in se pogosto dojijo. Tudi večjim dojenčkom v vročini večkrat ponudite možnost dojenja, da se lahko odžejajo. Nekateri dojenčki se v vročih dneh raje podojijo večkrat in bolj na kratko kot sicer.

Dobra stran pri dojenju je v tem, da ni potrebno nobenih priprav, sterilizacij stekleničk…Prav tako ni skrbi, da bi se mleko pokvarilo v vročini in … mamica ga ima vedno s seboj. 🙂

3 NASVETI ZA PRIJETNEJŠE DOJENJE V VROČIH, POLETNIH TEDNIH:

1. VODA

Ste vedele, da kar 80% mleka doječe mamice sestavlja voda? Poleti, ko se veliko potimo, je treba še več piti. Če se naveličate vode, ji dodajte rezine sadja in kakšen list melise ali mete.

2. OHLADITE SE

Poskusite organizirati dan tako, da otroka podojite doma, na hladnem in se potem odpravite ven.

Če dojite sede, lahko med dojenjem noge namakate v hladni vodi v banjici.

V hladilniku ohladite grelno-hladilno blazinico in si jo položite na tilnik. Tako prijetno ohladi celo telo!

3. NARAVNE TKANINE

Ob dojenju in pestovanju je mamicam in dojenčkom še bolj vroče. Dojenčki se trudijo in sesajo, stik dveh teles pa tudi naredi svoje. Nekateri dojenčki težko prenašajo vročino in jih moti stik s potno kožo. Postanejo razdražljivi in prekinjajo dojenje.

Če je tudi pri vama tako, uporabite bombažno pleničko in jo položite na mesto, kjer se telesi stikata. Vpila bo pot in vsaj malo zmanjšala vročino.

Pri dojenju se verjetno podprete z blazinami, ne? Blazine s prevleko iz bombaža, lanu ali bambusovih vlaken so bistveno hladnejše od sintetičnih.

Deli na
Sorodni članki