Detox 123

Hrana za razstrupljanje telesa in lepo kožo

Se tudi vam na koži pozna, če se pregrešite s hrano, pijete preveč kave in premalo vode ali če premalo spite? Preberite katera hrana prispeva k lepšemu videzu kože in kakšno vlogo ima pri tem presnova in stanje jeter.

Kakšna je povezava med delovanjem jeter in videzom kože?

Ko so jetra preobremenjena ali poškodovana, se pokažejo tudi težave zaradi ženskega hormona estrogena, ki naj bi prispeval k razvoju celulita. Vsaka ovira pravilnega pretoka limfe lahko povzroči težave na koži. K pojavu celulita prispevajo tudi premalo gibanja, premajhen vnos vode, stres, nezdrava prehrana, zaprtje, hormonski ciklus pri ženskah…

Jetra delajo neprestano in odstranjujejo toksine, ki smo jih vnesli v telo s hrano, pijačo, kozmetičnimi izdelki, vdihanim zrakom. Toksini, ki jih jetra niso uspela odstraniti iz telesa se shranijo v maščobne zaloge, da jih telo spravi ven iz krvnega obtoka, kjer bi lahko povzročili velike težave. Dobro delujoča jetra pa sproti izločajo toksine iz telesa in na ta način je tudi koža lepša.

Telo toksine izloča s pomočjo jeter in blata, levic in urina, pljuč in dihanja ter kože in znojenja. V primeru, ko razstrupljevalni in izločevalni organi ne opravijo svojega dela v celoti, se  mora več odpadnih snovi izločiti skozi kožo. Kako pa se to izraža na koži? Več mozoljev, suha in srbeča koža, predeli, ki se luščijo, koža na obrazu je brez leska…

Hrana, ki prispeva k lepši koži:

Jabolka – vsebujejo vlaknino pektin, ki prispeva k razstrupljanju telesa in rednemu odvajanju blata.
Avokado – bogat s hranili, ki pomagajo telesu pri proizvajanju lastnega antioksidanta glutationa, ki ga jetra potrebujejo za učinkovito filtriranje toksinov iz limfne tekočine in krvi.
Rdeča pesa, korenje – vsebujeta betakaroten in rastlinske flavonoide, ki stimulirajo in podpirajo delovanje jeter.
Česen – vsebuje selen in alicin in lahko aktivira jetrne encime, da izločijo toksine iz telesa.
Grenivka – vir vitamina C in antioksidantov, ki podpirajo naravne očiščevalne sposobnosti jeter
Zeleni čaj – vir katehinov, rastlinskih antioksidantov, ki koristijo delovanju jeter.
Zelenolistna zelenjava – vir klorofila. Bogata s hranili, ki lahko nevtralizirajo kemične snovi, težke kovine in pesticide in na ta način prispevajo k varovanju jeter. Zelenjava, ki vsebuje grenčine prispeva k tvorbi žolča, s pomočjo katerega se toksini izločajo iz telesa.

Zdravilna rastlina, ki je najbolj raziskana in priznana za razstrupljanje jeter je PEGASTI BADELJ.

Na voljo je v različnih oblikah: semena, izvleček v tabletah ali kapsulah ter vedno bolj priljubljena moderna tekoča oblika ekstrakta.

Zakaj izbrati kapljice?

  1. Tekoča oblika omogoča najboljšo absorpcijo. Takojšnje vsrkanje preko ustne sluznice.
  2. Popolnoma naraven izdelek. Brez dodatkov.
  3. Moderna, tekoča oblika.
  4. Preprosto uživanje. Prednost za vse, ki ne želijo tablet. Kapljice enostavno kanete v kozarec vode in popijete.
  5. Zagotovljena kakovost. Nosilci standardov ISO in GMP. Kontrola v vseh stopnjah priprave.

Zakaj izbrati standariziran ekstrakt pegastega badlja?

Niso vsi ekstrakti enaki. V Soria Natural zagotavljajo enako količino aktivne snovi (silimarina) v vsakem odmerku. Samo tako ste lahko prepričani o natančni količini učinkovine iz semen pegastega badlja, ki jo zaužijete.

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0