Meni
Logotip Soria NaturalŠt. izdelkov: 0 | Skupaj: 0,00 

Kako preprečiti vnetje sečil?

vnetje mehurja

Znaki okužbe sečil so pekoče in boleče uriniranje ter pogosto siljenje na vodo. Urin je motnega videza in neprijetnega vonja. Lahko se pojavi tudi bolečina v spodnjem delu trebuha.

Zakaj se vnetje sečil pri ženskah pogosto ponavlja?

Ženske imajo zaradi krajše sečnice in bližine zadnjika večkrat težave s sečili kot moški. Večino okužb namreč povzroči bakterija E. coli, ki se iz prebavil (iz zadnjika) prenese v sečila in razmnoži v varnem zavetju mehurja. Najpogostejši vzrok za ponavljanje vnetij sečil je nepopolno ozdravljeno vnetje mehurja.

Ob slabši obrambni sposobnosti organizma, v stresnih okoliščinah, spremembah v hormonskem ciklusu se vnetje sečil lahko hitreje ponovi.

Zato je pomembno, da tudi po akutnem zdravljenju vztrajamo dlje časa s preventivo in s tem zmanjšamo verjetnost kasnejših ponovnih vnetij. Pomagate si lahko z uporabo zdravilnih rastlin, ki delujejo protivnetno in pospešijo nastanek in izločanje seča.

Priporočila za preprečevanje pogostih vnetij sečil:

– Tekočina: popijte 2 do 3 litre vode na dan in pojdite večkrat na WC.  Z rednim uriniranjem odplaknete bakterije iz sečil.
– Oblačila: bombažno spodnje perilo in hlače, ki ne tiščijo. Zgornji del oblačil, ki pokrije ledveni del. Redno preoblačenje mokrih kopalk.
– Higiena: ne premalo in ne pretirano umivanje z blagimi intimnimi mili. Raje se tuširajte, kot kopajte v kadi. Vedno upoštevajte pravilno smer brisanja po potrebi: od spredaj
proti zadnjiku.

Deli na