Košarica
soria-natural

Kako preprečiti vnetje sečil?

Znaki okužbe sečil so pekoče in boleče uriniranje ter pogosto siljenje na vodo. Urin je motnega videza in neprijetnega vonja. Lahko se pojavi tudi bolečina v spodnjem delu trebuha.

Zakaj se vnetje sečil pri ženskah pogosto ponavlja?

Ženske imajo zaradi krajše sečnice in bližine zadnjika večkrat težave s sečili kot moški. Večino okužb namreč povzroči bakterija E. coli, ki se iz prebavil (iz zadnjika) prenese v sečila in razmnoži v varnem zavetju mehurja. Najpogostejši vzrok za ponavljanje vnetij sečil je nepopolno ozdravljeno vnetje mehurja.

Ob slabši obrambni sposobnosti organizma, v stresnih okoliščinah, spremembah v hormonskem ciklusu se vnetje sečil lahko hitreje ponovi.

Zato je pomembno, da tudi po akutnem zdravljenju vztrajamo dlje časa s preventivo in s tem zmanjšamo verjetnost kasnejših ponovnih vnetij. Pomagate si lahko z uporabo zdravilnih rastlin, ki delujejo protivnetno in pospešijo nastanek in izločanje seča.

Priporočila za preprečevanje pogostih vnetij sečil:

– Tekočina: popijte 2 do 3 litre vode na dan in pojdite večkrat na WC.  Z rednim uriniranjem odplaknete bakterije iz sečil.
– Oblačila: bombažno spodnje perilo in hlače, ki ne tiščijo. Zgornji del oblačil, ki pokrije ledveni del. Redno preoblačenje mokrih kopalk.
– Higiena: ne premalo in ne pretirano umivanje z blagimi intimnimi mili. Raje se tuširajte, kot kopajte v kadi. Vedno upoštevajte pravilno smer brisanja po potrebi: od spredaj
proti zadnjiku.

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki