Meni
BREZPLAČNA poštnina za vsa plačila s kartico ali po predračunu.
Logotip Soria Natural Št. izdelkov: 0 | Skupaj: 0,00 

Kako preprečiti vnetje sečil?

Kako Prepre Iti Vnetje Se Il

Znaki okužbe sečil so pekoče in boleče uriniranje ter pogosto siljenje na vodo. Urin je motnega videza in neprijetnega vonja. Lahko se pojavi tudi bolečina v spodnjem delu trebuha.

Zakaj se vnetje sečil pri ženskah pogosto ponavlja?

Ženske imajo zaradi krajše sečnice in bližine zadnjika večkrat težave s sečili kot moški. Večino okužb namreč povzroči bakterija E. coli, ki se iz prebavil (iz zadnjika) prenese v sečila in razmnoži v varnem zavetju mehurja. Najpogostejši vzrok za ponavljanje vnetij sečil je nepopolno ozdravljeno vnetje mehurja.

Ob slabši obrambni sposobnosti organizma, v stresnih okoliščinah, spremembah v hormonskem ciklusu se vnetje sečil lahko hitreje ponovi.

Zato je pomembno, da tudi po akutnem zdravljenju vztrajamo dlje časa s preventivo in s tem zmanjšamo verjetnost kasnejših ponovnih vnetij. Pomagate si lahko z uporabo zdravilnih rastlin, ki delujejo protivnetno in pospešijo nastanek in izločanje seča.

Priporočila za preprečevanje pogostih vnetij sečil:

– Tekočina: popijte 2 do 3 litre vode na dan in pojdite večkrat na WC.  Z rednim uriniranjem odplaknete bakterije iz sečil.
– Oblačila: bombažno spodnje perilo in hlače, ki ne tiščijo. Zgornji del oblačil, ki pokrije ledveni del. Redno preoblačenje mokrih kopalk.
– Higiena: ne premalo in ne pretirano umivanje z blagimi intimnimi mili. Raje se tuširajte, kot kopajte v kadi. Vedno upoštevajte pravilno smer brisanja po potrebi: od spredaj
proti zadnjiku.

Deli na

Sorodni članki

Nina iz Soria Natural
Potrebujete pomoč?
soria-natural
X
X Spletno svetovanje
soria-natural soria-natural
Nina ali Boris
vam bova takoj priskočila na pomoč
Potrebujete več informacij o svojem naročilu ali želite svetovanje pri nakupu?
Svetovalka vam bo z veseljem pomagala z nasvetom. Prosimo vnesite telefonsko številko, na katero vas bo poklicala.
Potrebujete informacijo o vašem spletnem naročilu ali pomoč pri naročanju?
Vnesite 5-mestno številko vašega spletnega naročila.
Ne najdem naročila.
Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.
Plačilo s kartico je neuspešno.
Kartično plačilo je neuspešno zaradi različnih razlogov. Preverite ali ste uporabili pravo plačilno kartico. Če ste presegli časovno omejitev, poskusite ponovno in v krajšem časovnem roku vnesite podatke. Če plačilo kljub temu ni uspešno, izberite plačilo po predračunu ali nas pokličite na 030 280 271.
Vaše naročilo je v obdelavi. Takoj ko se status naročila spremeni, vas bomo o tem obvestili po e-pošti. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
Vaše naročilo je zaključeno in odposlano [date]. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.