soria-natural
BREZPLAČNA poštnina za vsa plačila s kartico ali po predračunu.
soria-natural Št. izdelkov: 0 | Skupaj: 0,00 

Kako preprečiti vnetje sečil?

soria-natural

Znaki okužbe sečil so pekoče in boleče uriniranje ter pogosto siljenje na vodo. Urin je motnega videza in neprijetnega vonja. Lahko se pojavi tudi bolečina v spodnjem delu trebuha.

Zakaj se vnetje sečil pri ženskah pogosto ponavlja?

Ženske imajo zaradi krajše sečnice in bližine zadnjika večkrat težave s sečili kot moški. Večino okužb namreč povzroči bakterija E. coli, ki se iz prebavil (iz zadnjika) prenese v sečila in razmnoži v varnem zavetju mehurja. Najpogostejši vzrok za ponavljanje vnetij sečil je nepopolno ozdravljeno vnetje mehurja.

Ob slabši obrambni sposobnosti organizma, v stresnih okoliščinah, spremembah v hormonskem ciklusu se vnetje sečil lahko hitreje ponovi.

Zato je pomembno, da tudi po akutnem zdravljenju vztrajamo dlje časa s preventivo in s tem zmanjšamo verjetnost kasnejših ponovnih vnetij. Pomagate si lahko z uporabo zdravilnih rastlin, ki delujejo protivnetno in pospešijo nastanek in izločanje seča.

Priporočila za preprečevanje pogostih vnetij sečil:

– Tekočina: popijte 2 do 3 litre vode na dan in pojdite večkrat na WC.  Z rednim uriniranjem odplaknete bakterije iz sečil.
– Oblačila: bombažno spodnje perilo in hlače, ki ne tiščijo. Zgornji del oblačil, ki pokrije ledveni del. Redno preoblačenje mokrih kopalk.
– Higiena: ne premalo in ne pretirano umivanje z blagimi intimnimi mili. Raje se tuširajte, kot kopajte v kadi. Vedno upoštevajte pravilno smer brisanja po potrebi: od spredaj
proti zadnjiku.

Deli na

Sorodni članki

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
  Nina iz Soria Natural
  Potrebujete pomoč?
  soria-natural
  X
  X Spletno svetovanje
  soria-natural soria-natural
  Nina ali Boris
  vam bova takoj priskočila na pomoč
  Potrebujete več informacij o svojem naročilu ali želite svetovanje pri nakupu?
  Svetovalka vam bo z veseljem pomagala z nasvetom. Prosimo vnesite telefonsko številko, na katero vas bo poklicala.
  Potrebujete informacijo o vašem spletnem naročilu ali pomoč pri naročanju?
  Vnesite 5-mestno številko vašega spletnega naročila.
  Ne najdem naročila.
  Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.
  Plačilo s kartico je neuspešno.
  Kartično plačilo je neuspešno zaradi različnih razlogov. Preverite ali ste uporabili pravo plačilno kartico. Če ste presegli časovno omejitev, poskusite ponovno in v krajšem časovnem roku vnesite podatke. Če plačilo kljub temu ni uspešno, izberite plačilo po predračunu ali nas pokličite na 030 280 271.
  Vaše naročilo je v obdelavi. Takoj ko se status naročila spremeni, vas bomo o tem obvestili po e-pošti. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
  Vaše naročilo je zaključeno in odposlano [date]. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
  Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.