Zgodba

Kako se je začela zgodba podjetja Soria Natural?

Zgodba o zdravljenju z naravo je pred več kot 40 leti zrasla v idilični pokrajini ob izviru reke Duero v Španiji, na mestu kjer je bila nekoč tovarna za mehanizacijo. V obdobju velike krize v Španiji je tudi ta tovarna zaprla  vrata in prebivalci v pokrajini Soria so ostali brez dela. Kriza pa je bila priložnost za podjetnega Antonija Estebana Villalobos, ki je v opuščeni tovarni, z očetovim poznavanjem zdravilnih rastlin, ustvaril novo zgodbo, ki temelji na sodelovanju lokalnega prebivalstva in varovanju okolja.

Začetki so bili skromni. Prve zdravilne rastline smo pakirali v vrečke in jih pošiljali v okoliške lekarne. Nekoč vodilni inženir v tovarni, pa se je dobro zavedal pomembnosti raziskovanja in inovacij. Med prvimi je uspel povezati inovativne tehnološke postopke z zeliščarstvom in ustvariti še bolj učinkovite pripravke. Oče mu je privzgojil ljubezen do narave in varovanja okolja, zato se je zavezal h kakovosti in lokalni pridelavi.

S Sorio Natural živi celotna pokrajina, kjer v sozvočju z ritmi narave pridelujemo več kot 70 vrst zdravilnih rastlin. Večino rastlin vzgojimo na lastnih plantažah, ki se na več kot 480 hektarih razprostirajo ob izviru reke Duero, na nadmorski višini 1200 metrov. Reka poskrbi za namakanje, mrzle noči za manj škodljivcev, visoke dnevne temperature pa za odporne rastline, ki vsebujejo več aromatičnih snovi kot rastline, ki rastejo v bolj zmernem podnebju.

Skladno z biodinamičnimi metodami kmetovanja rastline budno spremljamo in preverjamo kdaj vsebujejo največ aktivnih snovi.  Iz sveže pobranih rastlin v najsodobnejšem raziskovalnem centru pripravimo ekstrakte, ki so celo do 25-krat učinkovitejši od običajnih tinktur. Z lastnimi inovativnimi postopki smo namreč uspeli pridobiti koncentrirane aktivne učinkovine in hkrati ohraniti vse hlapljive lastnosti svežih rastlin.

Soria Natural ima certifikat o organski pridelavi surovin ter posluje skladno s standardi kakovosti: GMP, ISO 9001 in 14001.

Vse več ljudi išče učinkovite naravne izdelke. Naravna medicina je hkrati tradicija in prihodnost.

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0