Košarica
soria-natural

Kako shujšati brez prevelikega občutka lakote?

Pri uravnavanju telesne teže je po zakonih fizike vse jasno. Manjši vnos energije + večja poraba energije = nižja telesna teža. Največkrat pa to preprosto enačbo podre lakota ali želja ali oboje. Pri hujšanju se bomo lažje držali izbrane zdrave prehrane, če ne bomo preveč lačni.

Kako lahko vplivamo na občutek lakote?

Glukomanan je naravna, vodotopna vlaknina, ki ima veliko sposobnost vezave vode. Zmešamo jo z vodo, kjer nabrekne, svoj volumen pa poveča, ko je v želodcu. Če glukomanan zaužijemo pred obrokom, ustvari občutek sitosti. Poleg tega dalj časa ohranja poln želodec, zato tudi lažje omejimo prigrizke med obroki.

soria-natural

Glukomanan pomaga tudi k ohranjanju primerne fiziološke ravni maščob oz. holesterola v krvi, zaradi visoke vsebnosti vlaknin pa prispeva k urejeni prebavi. Naše telo ga ne absorbira, izločimo ga z blatom.

Kaj je glukomanan?

Glukomanan je vodotopna vlaknina iz gomolja rastline konjak manan.  Ko jo zmešamo z vodo, se zgosti. Vsrka tudi  50-krat več vode, kot znaša njena lastna teža. Tako povečana zmes zavzame prostor v želodcu in črevesju ter ustvarja občutek polnosti in sitosti.

Zakaj obožujemo Naturfiber glukomanan?

  1. Vlaknina je pakirana v priročne vrečke. Enostavno jih vzamemo s seboj v službo ali na pot, pred malico vsebino vrečke zmešamo z vodo in popijemo. Hitro in enostavno.
  2. Ko popijemo 2 decilitra napitka, je občutek sitosti večji, kot če bi zaužili kapsule.
  3. Napitek je prijetnega pomarančnega okusa. V vodi se enakomerno raztopi in se ne sprijema v grudice.

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki