Baldrijan

Kako uporabljati baldrijan?

Asociacije, ki se nam porajajo ob besedi baldrijan so spanje, pomiritev, stres, nervoza in tako dalje.

Verjetno se je vsak že kdaj srečal z nespečnostjo. Če ste te nevšečnosti bili deležni le nekajkrat ali pa sploh še nikoli, ste srečneži.

Ogromno ljudi, predvsem starejših, pa se s težavami nespečnosti spopada skoraj vsak dan in to že daljše obdobje.

Nina Štusej, strokovna sodelavka v podjetju Soria Natural je pripravila video posnetek v katerem predstavlja naravne rešitve, s katerimi si lahko učinkovito pomagamo sami. Ena izmed njih je prav gotovo naravni ekstrakt korenine baldrijana. Uporablja se pri nervozi, nespečnosti, vznemirjenosti, tesnobi, razdražljivosti in še kje. Edinstveni baldrijan torej pomirja živčni sistem, uspava in deluje pomirjevalno.

V Sorii Natural je liofiliziran ekstrakt baldrijana ujet v kapljice in tudi v kapsule.

Baldrijan XXI kapljice so brez alkohola, brez barvil in konzervansov. Skrbno so hranjene v ekološki stekleni embalaži s priloženo merilno kapalko, s katero odmerjate želeno doziranje. Priporočljiva dnevna doza je 3ml.

Baldrijan lahko vzamete tudi samo po trenutni potrebi, čeprav je toplo priporočljiva vsakodnevna uporaba v daljšem časovnem obdobju. Če vas teži zgolj nespečnost, lahko kapljice jemljete tudi samo zvečer. Kakšne pol ure pred spanjem vam svetujem 1 do 2 mililitra. Kapljice kanete v malo vode in enostavno popijete, lahko pa tudi merilno kapalko stisnete direktno v ustno votlino, pod jezik.

Če vam jemanje tekočine ni ravno najbolj po godu, lahko uživate baldrijan kapsule. Baldrijan XXI kapsule s podaljšanim sproščanjem jemljite vsakih 12 ur z velikim kozarcem vode. Za boljši in učinkovitejši spanec lahko hkrati vzamete tudi 2 kapsuli kakšno uro pred spanjem, da se bo telo imelo čas umiriti in pripraviti na nočni počitek.

Nosečnicam in doječim mamicam uporabo baldrijana odsvetujemo in jim za pomiritev raje svetujemo naravni ekstrakt ovsa.

Kvaliteten spanec je izredno pomemben in nujen za preživetje. Telo potrebuje počitek. Odrasli potrebujemo 7 do 9 ur spanja vsako noč. Le tako lahko zakorakamo v nov dan sveži, spočiti in polni elana za naše nadaljnje podvige. Tako da vam polagam na srce, da poskrbite za kakovosten spanec.

Če imate težave, obstajajo naravne rešitve kot je baldrijan, po katerih lahko posežete, saj se telo na njih ne navadi, ne vplivajo na spomin ali koncentracijo in so brez stranskih učinkov. Soria Natural vam tako ponuja brezalkoholne kapljice in kapsule baldrijana, ki so na voljo po vseh lekarnah, Sanolaborjih in drugih specializiranih prodajalnah ter na naši spletni strani.

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0