Aj Ali Kapljice Za Dojenje

Kakšna je razlika med kapljicami in čajem za dojenje?

Mamice za spodbujanje nastanka mleka izbirajo določeno hrano, pijejo vodo, čaje za dojenje ter kapljice za dojenje ali druge pripravke. Da dojenje dobro poteka, je pomemben tudi počitek in dobro počutje mamice in dojenčka. Nekatere mamice rade poslušajo pomirjujočo glasbo, nekatere rade med dojenjem ležijo, drugim je pomembna zasebnost…

Poznate razliko med čaji za dojenje in kapljicami za dojenje iz ekstrakta triplata?

Kaj najraje uporabljate za spodbujanje nastanka mleka?

Čaj za dojenje:

  • Vsebuje posušene dele rastlin. Če je sušenje potekalo z vročim zrakom, je žal veliko učinkovin izhlapelo in oksidiralo.
  • Največkrat čaji za dojenje vsebujejo mešanico rastlin.
  • Aktivne sestavine zdravilnih rastlin niso navedene. Vsebnost je odvisna od letine pridelka in se spreminja, zato vsaka serija čaja ne vsebuje enake količine.
  • Ali so bile opravljene raziskave o potrebnih količinah za učinkovito odmerjanje? Kako je določen učinkovit dnevni odmerek?

970x250_triplat_v1

Kapljice za dojenje iz ekstrakta triplata oziroma grškega sena:

  • Vsebuje ekstrakt iz semen triplata, ki je sušena z zamrzovanjem, da se ohranijo vse hitro hlapljive učinkovine. To je najdražji postopek priprave.
  • Vsak odmerek, iz čisto vsake serije stekleničk, vsebuje točno določeno količino zdravilne rastline. Tako je tudi določen učinkovit dnevni odmerek, ki ga je potrebno zaužiti za pričakovan rezultat.
  • Uporaba kapljic je zelo preprosta. 1 ml kapljic kanete v kozarček z vodo in popijete. Predpripravo smo za vas naredili že v Soria Natural 😊

Po kakšnem času uporabe triplata mamice opazijo nastanek več mleka?

Pri doječih mamicah se porast nastanka mleka pozna od 24 do 72 ur po jemanju triplata. Mnoge so spremenile število podojev in čas dojenja. *

Po izkušnjah številnih mamic v Sloveniji, ki uporabljajo Triplat brezalkoholne kapljice Soria Natural,  je razlika vidna že pol ure po zaužitju.

 

Viri:

*Fenugreek: One Remedy for Low Milk Production, by Kathleen E. Huggins, RN, MS, director of Breastfeeding Clinic at San Luis Obispo General Hospital

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0