Pegasti

Katera zdravilna rastlina je najbolj raziskana za razstrupljanje in obnovo jeter?

Nekatera zdravila, napačna prehrana, alkohol in virusi lahko poškodujejo jetra.
Nepravilne kombinacije živil, preozek nabor jedi, predelana in pakirana živila otežijo prebavo in delovanje jeter.

V telesu razstrupljevalni procesi potekajo skoraj neprestano. Če ocenite, da ste v preteklem obdobju z nezdravim življenjskim slogom pretiravali, lahko procese razstrupljanja podprete z izbranimi zdravilnimi rastlinami.

Najbolj raziskana zdravilna rastlina za obnovo in zaščito jeter je pegasti badelj. V lekarnah in specializiranih trgovinah je na voljo v različnih oblikah: čaj, semena za uživanje, tablete, kapsule in tekoči ekstrakt.

Zakaj je pomembno izbrati standardizirani izvleček?

Le tako boste prepričani koliko učinkovine iz pegastega badlja zaužijete v dnevni dozi. Ni pa to vse na kar morate biti pozorni. Razlike so tudi glede absorpcije. Silimarin, učinkovina iz pegastega badlja ni topna v vodi. Za dobro absorpcijo tekočega ekstrakta poskrbi rastlinski glicerin.
Tekoče oblike takoj ob zaužitju skozi ustno sluznico preidejo v krvni obrok. Hrana in tudi tablete, ki jih zaužijemo, pa imajo daljšo pot in sicer gredo skozi prebavni trakt, predelajo jih še jetra in šele nato vstopijo v krvni obtok.

Pomembno je poznati tudi način priprave ekstraktov.

Pri sušenju zdravilnih rastlin z vročim zrakom pride do izgub učinkovin.
V podjetju Soria Natural veliko vlagajo v razvoj in modernizacijo postopkov priprave ekstraktov. S pomočjo liofilizacije (sušenja z zamrzovanjem) in priprave superkritične tekočine, se ohranijo skoraj vse aktivne snovi zdravilne rastline. Zato so ekstrakti Soria Natural celo do 25-krat močnejši od tradicionalno pridobljenih tinktur.

Pegasti badelj ekstrakt Soria Natural v rastlinskem glicerinu ne vsebuje alkohola, konzervansov, polnil, arom in drugih dodatkov.

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0