Zdravilne rastline za pse in mucke Soria Natural

Katere zdravilne rastline lahko damo psu in mucki?

Dobro poznamo koristi zdravilnih rastlin za naše zdravje. Zakaj jih ne bi ponudili tudi našim ljubljenčkom? Naši psi in mačke zaslužijo le najboljše, zato si lahko pomagamo z naravnimi rešitvami pri obvladovanju pogostih težav, ki nas včasih pripeljejo do obiska veterinarja.

Bolečine v sklepih

Ena izmed pogostih težav, s katerimi se srečujejo naši ljubljenčki, so bolečine v sklepih. Bolečine v sklepih pri starejših živalih se pogosto kažejo kot šepavost, omejena gibljivost in vztrajne bolečine. Z uporabo rastlin, kot je kurkuma, je mogoče lajšati te težave na naraven in neškodljiv način. Kurkuma ima protivnetne lastnosti, ki izboljšujejo kakovost življenja naših psov. Poleg tega lahko uporabimo tudi vražji krempelj in bosvelijo, ki pomagata pri zmanjševanju bolečin ter preprečujeta razgradnjo sklepnega hrustanca. Za mucke pa kurkumo zamenjamo s koprivo, ki je bogata z minerali.

Prebava – driska

Krvenka je rastlina, ki spodbuja pravilno delovanje črevesne sluznice, kar je izjemno koristno pri obvladovanju driske. Ta zdravilna rastlina je primerna tako za pse kot mačke.

Prebava – bruhanje

Če se vaš pes pogosto sooča s slabostjo, bolečinami v trebuhu in bruhanjem, vam priporočamo uporabo sladkega korena in kamilice, ki sta tradicionalni zdravilni rastlini za lajšanje teh težav. Sladki koren prispeva k ohranjanju normalnega delovanja želodčne sluznice in tankega črevesja. Pri živalih z občutljivimi prebavili prispeva k ohranjanju pravilnega delovanja prebavnega sistema. Kamilica blago deluje na želodec in pomirja.

Suho oko

Sindrom suhega očesa ali keratokonjunktivitis sicca je pogosta težava pri psih. Običajno izvira iz pomanjkanja solz ali slabše kakovosti solz. Pri tej težavi se je kot izjemno koristen izkazal ekstrakt jagod maqui, saj pomaga povečati kakovost in količino solz.

Dihala in kašelj

Ali ste vedeli, da ima kar 70% psov, ki obiščejo veterinarsko ambulanto zaradi dihal, težave s kašljem? Pri mačkah so težave z dihali drugačne, saj se kažejo s pogostim kihanjem. Za lajšanje težav dihalnega sistema so zelo koristni timijan, janež, evkaliptus in grindelija. In seveda tudi propolis, ki enako kot pri ljudeh, lahko okrepi imunski sistem naših ljubljenčkov, ko se spopadajo z dihalnimi težavami.

Zakaj ljubljenčkom ponuditi zdravilne rastline?

Koristi fitoterapije za naše ljubljenčke so podobne koristim, ki jih imajo ljudje pri uporabi zdravilnih rastlin:

•             Naravne snovi so manj obremenilne za telo.

•             Fitoterapija je dobra alternativa, kadar konvencionalno zdravljenje ni bilo zadovoljivo.

•             Pomaga preprečevati odpornost na antibiotike.

Seveda pa ne smemo pozabiti, da niso vse rastline primerne za uporabo pri živalih. Zato je pomembno, da uporabljamo izdelke, ki so posebej zasnovani za naše ljubljenčke in imajo določene odmerke za posamezno vrsto in velikost živali.

Poiščite primeren izdelek za vašega ljubljenčka: https://www.soria-natural.si/izdelki/za-pse-in-macke/

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0