Kratki Nasveti Koncentracijo

Kratki nasveti za boljšo koncentracijo

Za zbranost in dober spomin

Na delovnem mestu in v šoli potrebujemo jasne misli in osredotočenost. Če ste zadnje čase raztreseni in se težko zberete, poskusite katerega od spodnjih nasvetov:

Odmori

Med delom ali študijem naredite več kratkih odmorov, da se pretegnete in vdihnete sveži zrak. To bo v možgane prineslo kri bogato s kisikom in hranili.

Hrana za možgane

Možgani so velik porabnik energije. Najhitreje dostopna hrana za možgane je glukoza. Zato si med delom in študijem v rednih presledkih pripravite lahko prebavljivo sadno malico ali prigrizek iz polnozrnatih žit. Vključite tudi orehe, ki so vir omega 3 maščob. Med delom in študijem se izogibajte težko prebavljivim velikim obrokom, saj presnova porabi preveč energije in posledično jo je za delovanje možganov na voljo manj.

Beli šum

Nekoč je veljalo, da za zbranost in boljše učenje potrebujemo popolno tišino. Novejše raziskave pa so pokazale, da je pomnjenje bolje v prostoru, kjer se prepleta tihi, beli šum s celotno paleto slišnih frekvenc. Beli šum lahko poiščete tudi v obliki aplikacije za mobilni telefon.

Ginko – spominko

Ginko imenujejo drevo spomina, ker je izreden pomočnik pri vzdrževanju dobrega delovanja možganov. Učinki ginka na prekrvavitev možganov so raziskani in že iz tradicionalne medicine zelo dobro poznani. Pozitivno vpliva na miselno sposobnost, sposobnost pomnjenja in priklica tudi pri zdravih mlajših ljudeh. Prvi učinki se začutijo že hitro po zaužitju izvlečka ginka. Preverite pred naslednjim izpitom ali službenim kolegijem in sporočite, kakšno razliko ste opazili.

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0