soria-natural
BREZPLAČNA poštnina za vsa plačila s kartico ali po predračunu.
soria-natural Št. izdelkov: 0 | Skupaj: 0,00 

Kratki nasveti za boljšo koncentracijo

soria-natural

Za zbranost in dober spomin

Na delovnem mestu in v šoli potrebujemo jasne misli in osredotočenost. Če ste zadnje čase raztreseni in se težko zberete, poskusite katerega od spodnjih nasvetov:

Odmori

Med delom ali študijem naredite več kratkih odmorov, da se pretegnete in vdihnete sveži zrak. To bo v možgane prineslo kri bogato s kisikom in hranili.

Hrana za možgane

Možgani so velik porabnik energije. Najhitreje dostopna hrana za možgane je glukoza. Zato si med delom in študijem v rednih presledkih pripravite lahko prebavljivo sadno malico ali prigrizek iz polnozrnatih žit. Vključite tudi orehe, ki so vir omega 3 maščob. Med delom in študijem se izogibajte težko prebavljivim velikim obrokom, saj presnova porabi preveč energije in posledično jo je za delovanje možganov na voljo manj.

Beli šum

Nekoč je veljalo, da za zbranost in boljše učenje potrebujemo popolno tišino. Novejše raziskave pa so pokazale, da je pomnjenje bolje v prostoru, kjer se prepleta tihi, beli šum s celotno paleto slišnih frekvenc. Beli šum lahko poiščete tudi v obliki aplikacije za mobilni telefon.

Ginko – spominko

Ginko imenujejo drevo spomina, ker je izreden pomočnik pri vzdrževanju dobrega delovanja možganov. Učinki ginka na prekrvavitev možganov so raziskani in že iz tradicionalne medicine zelo dobro poznani. Pozitivno vpliva na miselno sposobnost, sposobnost pomnjenja in priklica tudi pri zdravih mlajših ljudeh. Prvi učinki se začutijo že hitro po zaužitju izvlečka ginka. Preverite pred naslednjim izpitom ali službenim kolegijem in sporočite, kakšno razliko ste opazili.

Deli na
Sorodni članki
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino

  Kratki nasveti za boljšo koncentracijo

  Članki | Kratki nasveti za boljšo koncentracijo

  Nina iz Soria Natural
  Potrebujete pomoč?
  soria-natural
  X
  X Spletno svetovanje
  soria-natural soria-natural
  Nina ali Boris
  vam bova takoj priskočila na pomoč
  Potrebujete več informacij o svojem naročilu ali želite svetovanje pri nakupu?
  Svetovalka vam bo z veseljem pomagala z nasvetom. Prosimo vnesite telefonsko številko, na katero vas bo poklicala.
  Potrebujete informacijo o vašem spletnem naročilu ali pomoč pri naročanju?
  Vnesite 5-mestno številko vašega spletnega naročila.
  Ne najdem naročila.
  Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.
  Plačilo s kartico je neuspešno.
  Kartično plačilo je neuspešno zaradi različnih razlogov. Preverite ali ste uporabili pravo plačilno kartico. Če ste presegli časovno omejitev, poskusite ponovno in v krajšem časovnem roku vnesite podatke. Če plačilo kljub temu ni uspešno, izberite plačilo po predračunu ali nas pokličite na 030 280 271.
  Vaše naročilo je v obdelavi. Takoj ko se status naročila spremeni, vas bomo o tem obvestili po e-pošti. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
  Vaše naročilo je zaključeno in odposlano [date]. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
  Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.