Meni
BREZPLAČNA poštnina za vsa plačila s kartico ali po predračunu.
Logotip Soria NaturalŠt. izdelkov: 0 | Skupaj: 0,00 

Ohrovt – za zaščito pred rakavimi obolenji

Zelenjava meseca marca – ohrovt

Pridružite se nam in v marcu tudi vi pripravite veliko dobrot z zelenjavo meseca – ohrovtom.

Tako boste pomagali razstrupiti telo, imeli lepšo kožo in nižji holesterol.

Ohrovt vsebuje veliko vode, kalija, magnezija, vitaminov C, A in K.

Ohrovt vsebuje tudi številne flavonoide vključno s kampferolom in kvercentinom, ki imata dokazano antioksidativno delovanje. Skupaj z vitamini C in A so zaslužni za visok antioksidativni potencial ohrovta. V primeru, da v telesu ni zadostnih količin antioksidantov in protivnetnih snovi, se poruši ravnovesje ter pride do oksidativnega stresa in kroničnega vnetja, ki pa sta faktorja za nastanek rakavih obolenj. Vitamina C, A ter flavonoidi pa pomagajo pri ohranjanju tega ravnovesja. Pomembno vlogo imajo tudi glukozinati (sinigrin), ki prispevajo k antikancerogenemu učinku ter ščitijo telo pred rakom dojk, prostate, jajčnikov ter črevesja.

Poleg tega pa še veliko vlaknin, ki izboljšajo delovanje črevesja in prispevajo k rednemu odvajanju. Prehranske vlaknine ohrovta se vežejo na žolčne kisline v tankemu črevesju nato pa se z blatom izločijo iz telesa. Na ta način se iz telesa izloči tudi holesterol.

Pomaga nam očistiti telo, ker vsebuje veliko sinigrina, ki ima vlogo pri regulaciji procesov detoksikacije telesa. V želodcu preprečuje rast bakterije Helicobacter pylori in njene škodljive učinke na želodčno steno. Ima pa tudi antikancerogeno delovanje.

Viri: 

Medicinski oddelek Soria Natural 

Inštitut za nutricionistiko

Deli na

Sorodni članki