Lepe Koze

Kako lahko polepšamo videz kože in zmanjšamo celulit?

Kako do lepše kože?

Ko so jetra preobremenjena, se pokažejo tudi težave zaradi ženskega hormona estrogena, ki naj bi prispeval k razvoju celulita. Vsaka ovira pravilnega pretoka limfe lahko povzroči težave vidne na koži. K pojavu celulita prispevajo tudi premalo gibanja, premajhen vnos vode, stres, nezdrava prehrana, zaprtje, hormonski cikli…

Jetra neprestano odstranjujejo toksine, ki smo jih vnesli v telo s hrano, pijačo, kozmetičnimi izdelki, vdihanim zrakom. Toksini, ki jih jetra niso uspela odstraniti iz telesa se shranijo v maščobne zaloge, da jih telo spravi ven iz krvnega obtoka, kjer bi lahko povzročili velike težave.

Dobro delujoča jetra sproti izločajo toksine iz telesa in na ta način je tudi koža lepša.

Hrana, ki prispeva k lepši koži:

  • Jabolka – vsebujejo vlaknino pektin, ki prispeva k razstrupljanju telesa in rednemu odvajanju blata.
  • Avokado – bogat s hranili, ki pomagajo telesu pri proizvajanju lastnega antioksidanta glutationa, ki ga jetra potrebujejo za učinkovito filtriranje toksinov iz limfne tekočine in krvi.
  • Rdeča pesa, korenje – vsebujeta betakaroten in rastlinske flavonoide, ki stimulirajo in podpirajo delovanje jeter.
  • Česen – vsebuje selen in alicin in lahko aktivira jetrne encime, da izločijo toksine iz telesa.
  • Grenivka – vir vitamina C in antioksidantov, ki podpirajo naravne očiščevalne sposobnosti jeter
  • Zelenolistna zelenjava – vir klorofila. Bogata s hranili, ki lahko nevtralizirajo kemične snovi, težke kovine in pesticide in na ta način prispevajo k varovanju jeter. Zelenjava, ki vsebuje grenčine prispeva k tvorbi žolča, s pomočjo katerega se toksini izločajo iz telesa.

Najbolj raziskana zdravilna rastlina za čiščenje in obnovo jeter pa je pegasti badelj. Soria Natural ga ponuja v obliki brezalkoholnih kapljic, ki se hitro in v celoti vsrka v telo. V kombinaciji z artičoko in črno redkvijo pa ga najdete v Cyrasilu

 

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0