soria-natural
BREZPLAČNA poštnina za vsa plačila s kartico ali po predračunu.
soria-natural Št. izdelkov: 0 | Skupaj: 0,00 

Raziskave o vplivu CETP na celice različnih vrst raka

soria-natural

Revija Molecular Carcinogenesis, je 2018 objavila raziskovalni članek o antitumorski aktivnosti Lepidium latifolium in identifikacijo CETP (epionitrila 1-ciano-2,3-epitiopropana) kot glavne aktivne komponente. V raziskovalnem članku so prikazani rezultati raziskav, ki  jih je več kot 10 let izvajala skupina španskih raziskovalcev, med njimi tudi ga. María Conde Rioll, vodja oddelka za celične kulture R + D + i Soria Natural.

Sodelovanje je del sporazuma, podpisanega leta 2004 med podjetjem Soria Natural in Centrom za raziskave raka Salamanca.

Poleg Maríe Conde Rioll iz Soria Natural , so v raziskovalni skupini še raziskovalci iz Laboratorija za celično smrt in terapije pri raku iz Centra za biološka raziskovanja (Madrid), raziskovalci iz Centra za raziskave raka Salamanca, ter iz Univerzitetnega inštituta Bio-organica »Antonio Gonzales« iz Univerze de La Laguna iz Tenerifov.

 

Študija opisuje postopek identifikacije in izolacije CETP,  glavne aktivne učinkovine  s protitumorsko aktivnostjo iz Lepidium latifolium. Opisuje protitumorski mehanizem delovanja CETP  na celicah različnih vrst raka.

V članku navajajo, da je »uživanje zelenjave vrste križnic (Cruciferae) povezano z zmanjšanjem tveganja za nastanek raka«. Spoznati in raziskati je potrebno različne aktivne komponente in njihov mehanizem delovanja na molekularni ravni.

 

Zato je raziskovalna skupina , v katero je bila vključena tudi Maríe Conde Rioll iz Soria Natural, več kot desetletje študij posvetila rastlini Lepidium latifolium, iz družine križnic, in iskanju spojine, ki je zaslužna za njeno protitumorsko delovanje. Lepidium latifolium izvira iz južne Evrope, raste v Sredozemlju in v Aziji, v tradicionalnem zeliščarstvu je poznana pod imenom kreša.

 

Sklep študije: rastlinski sok in ekstrakt kreše imata citotoksične aktivnosti na rakave celice in sposobnost uničenja teh celic. CETP  (epionitril 1-ciano-2,3-epitiopropan)  je opredeljena kot najpomembnejša učinkovina Lepidium latifolium proti raku. Podatki kažejo, da v prihodnje obstaja velik potencial za nadaljnje študije protitumorske aktivnosti Lepidium latifolium pri raku.

Raziskave potrjujejo, da ima ekstrakt kreše s CETP sposobnost uničenja rakavih celic. Poglejte video posnetek kako molekula CETP iz kreše uniči različne vrste rakavih celic.
 
Levo v video posnetku so zdrave celice popkovnične krvi (HUVEC). Desno pa celice raka materničnega vratu (HELA). Po 24 urni izpostavljenosti ekstraktu CETP iz kreše lahko vidite kako zdrave HUVEC celice še vedno ohranjajo svojo strukturo in gostoto celic na plošči. Rakave HELA celice pa izgubijo svojo morfologijo. Beli krogci kažejo, da so rakave celice umrle.

Vir:

Revija Qualitas Vitae Soria Natural pomlad-poletje 2018

http://sorianatural.es/es/soria-natural/actualidad/857/1/una-investigacion-demuestra-la-actividad-antitumoral-del-lepidium-latifolium

Deli na
Sorodni članki
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino

  Raziskave o vplivu CETP na celice različnih vrst raka

  Članki | Raziskave o vplivu CETP na celice različnih vrst raka

  Nina iz Soria Natural
  Potrebujete pomoč?
  soria-natural
  X
  X Spletno svetovanje
  soria-natural soria-natural
  Nina ali Boris
  vam bova takoj priskočila na pomoč
  Potrebujete več informacij o svojem naročilu ali želite svetovanje pri nakupu?
  Svetovalka vam bo z veseljem pomagala z nasvetom. Prosimo vnesite telefonsko številko, na katero vas bo poklicala.
  Potrebujete informacijo o vašem spletnem naročilu ali pomoč pri naročanju?
  Vnesite 5-mestno številko vašega spletnega naročila.
  Ne najdem naročila.
  Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.
  Plačilo s kartico je neuspešno.
  Kartično plačilo je neuspešno zaradi različnih razlogov. Preverite ali ste uporabili pravo plačilno kartico. Če ste presegli časovno omejitev, poskusite ponovno in v krajšem časovnem roku vnesite podatke. Če plačilo kljub temu ni uspešno, izberite plačilo po predračunu ali nas pokličite na 030 280 271.
  Vaše naročilo je v obdelavi. Takoj ko se status naročila spremeni, vas bomo o tem obvestili po e-pošti. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
  Vaše naročilo je zaključeno in odposlano [date]. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
  Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.