Ameri Ki Slamnik

Uporaba ameriškega slamnika pri prehladu

Ameriški slamnik je zdravilna rastlina za podporo imunskega sistema, ki je v naše kraje prišla iz Severne Amerike. Poznamo več vrst slamnikov, v farmaciji so največkrat uporabljeni škrlatni ameriški slamnik, ozkolistni in bledi ameriški slamnik.

Kdaj uporabljamo škrlatni ameriški slamnik?

  • Ameriški slamnik prispeva k imunskemu odzivu v primeru prehlada.
  • Uporabljamo ga za podporo zgornjim dihalom v primeru prehlada.
  • Ameriški slamnik prispeva k podpori imunskega sistema.
  • Blažilno deluje na področje grla in žrela.
  • Uporabljamo ga tudi pri splošnih infekcijah in pri vnetju spodnjega urinskega trakta.

Ekološka polja škrlatnega ameriškega slamnika

Je tudi vam pomembno kje in kako so rasle zdravilne rastline, ki jih uporabljate? Poglejte ekološka polja ameriškega slamnika v pokrajini Soria. Rastline zaliva deževnica in reka Duero, ki se vije med polji. Dnevi so vroči, noči pa hladne, zato ni veliko škodljivcev in rastline dobro uspevajo brez uporabe pesticidov. Zaradi podnebnih razmer na visoki planoti na severu Španije, kjer piha mrzel veter iz Pirenejev in pripeka močno sonce, zrastejo krepke in odporne rastline, z veliko aromatičnih snovi.

Kako v naravni medicini Soria Natural uporabljamo zdravilne rastline?

Zdravilne rastline naberemo, ko vsebujejo največ aktivnih snovi. Polja so v bližini tovarne, da ni izgub v kvaliteti med prevozom. Zdravilne rastline posušimo z liofilizacijo, dražjim postopkom sušenja, ki omogoči, da se ohranijo vse hitro hlapljive snovi in “živi” del rastline. Pripravimo ekstrakte in iz njih brezalkoholne kapljice, otroške sirupe ali kapsule.

Kaj vsebujejo Ameriški slamnik XXI brezalkoholne kapljice Soria Natural?

Lliofiliziran ekstrakt iz nadzemnih delov škrlatnega ameriškega slamnika Echinacea purpurea Moench, ki je shranjen v rastlinskem glicerinu. Kapljice ne vsebujejo alkohola, ukonzervansov, barvil, sladkorja ali sladil. So prijetnega okusa in preproste za uporabo. Ameriški slamnik kapljice so še posebno priljubljene pri vseh, ki ne želijo jemati tablet ali kapsul.

Kako uporabljati Ameriški slamnik kapljice?

Zjutraj, opoldne in zvečer kanite 1 ml kapljic v kozarček z malo vode in popijte. Najbolje ločeno od obroka. Na primer pol ure po zajtrku in pred kosilom in večerjo.
Ameriški slamnik lahko jemljete preventivno, ko v službi ali družini zboli prvi bližnji član.

Ameriški slamnik še posebno koristi ob prvih znakih prehlada: kihanje, smrkanje, bolečine v grlu, občutek mrazenja…

Uporabljate ga lahko do 8 tednov brez prekinitev, nato je potrebno narediti 2- ali 3-tedenski premor.

Kdo lahko uporablja ameriški slamnik?

Primeren je za odrasle in otroke starejše od 4. let.  Ameriški slamnik je varna in dobro raziskana zdravilna rastlina, z dolgoletno tradicijo uporabe.

Komu odsvetujemo uporabo ameriškega slamnika?

Uporabo odsvetujemo osebam, ki so alergične na ameriški slamnik ali druge zdravilne rastline iz družine nebinovk (med katere sodijo tudi kamilica, pelin, artičoka).
Uporabe v času nosečnosti in dojenja ne priporočamo.
Uporabi ameriškega slamnika naj se izogibajo osebe s progresivnimi sistemskimi boleznimi: tuberkuloza, levkemija, multipla skleroza, aids.

Katere vitamine lahko jemljemo poleg ameriškega slamnika?

Za podporo imunskega sistema sta koristna vitamin C in D3. V primeru, da s prehrano ne zaužijemo dovolj vitamina C, ga je ob prvih znakih prehlada lahko dodamo v obliki prehranskega dopolnila.

Vitamin D3 je v jesensko-zimskem času priporočljiv dodatek, ker prispeva k delovanju imunskega sistema. Prispeva tudi k ohranjanju zdravih kosti in zob.

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0