Clanek1611

V medijih: dobre rešitve za ohranjanje mladosti ter zgodba o pogumu in zaupanju

Predstavljamo izbor zapisov o zgodbi naravne medicine iz različnih revij.

V reviji Skupaj za zdravje človeka in narave, ki jo pripravlja Sanja Lončar s sodelavci so predstavljene dobre rešitve za ohranjanju dobrega spomina, koncentracije in delovanja možganov.

“Razlika med  današnjim časom in preteklostjo je le v tem, da so nekoč znali telo pomladiti od znotraj… Ginko je zelo posebna rastlina, ki že zgolj s svojim obstojem (na Zemlji je že 300 milijonov let) in z dolgoživostjo (drevo lahko doseže  starost štiri tisoč let) dokazuje, da mu staranje ne pomeni težave. Ginko dobesedno prevetri naše telo, saj zagotovi boljšo oskrbo celic s kisikom. Takšno delovanje se najbolj opazno kaže v obliki izboljšanja spomina in boljšega delovanja možganov. Izvleček ginka so leta 2000 tudi uradno priznali kot dobro zdravilo za lajšanje simptomov demence.Toda to ni vse, kar zmore. Ginko namreč okrepi celične ovojnice in jih ščiti pred vdorom strupov, redči kri in zavira nastajanje krvnih strdkov, varuje pred vnetjem mrežnice (in tako prispeva k boljšemu vidu v starosti) ter skrbi za boljšo prekrvavljenost vseh okončin. Tako bo pri hoji manj bolečin, okončine bodo gibčnejše in nasploh bomo manj “leseni”.

Vir: Skupaj za zdravje človeka in narave, november 2017 http://www.zazdravje.net

szčn_ginko

V reviji Zdrave novice je predstavljena zgodba o pogumu, ki je potreben za nov začetek, o zaupanju, ker se uspeh ne zgodi kar čez noč, pač pa o vztrajanju med vzponi in padci, ter zgodbi o naravi, ki je najglobji motor sveta in srca. Zgodba o naravni medicini Soria Natural.zdravenovice_članek

Zapis iz Bonbona, priloga Večera: “Sprehod po 25.000 kvadratnih metrov veliki tovarni je zanimivo doživetje, če vas vsaj malo zanima, kako nastajajo naravni pripravki in ekološka živila.

bonbon-clanek2

oglas_bonbon

 

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0