Celostno Razstrupljanje 30dni2

Zakaj je pomemben vrstni red procesa razstrupljanja? 2. del

TRETJI ORGAN RAZSTRUPLJANJA – JETRA:

Večina toksinov ni topnih v vodi in jih telo brez »obdelave« ne more kar izločiti z urinom. Jetra so glavni razstrupljevalni organ telesa, ker predelajo čisto vse kar zaužijemo. Izločijo škodljive snovi in jih pretvorijo v tako obliko, ki se lahko izloči skozi črevesje in ledvice.

Praktična priporočila za vsak dan:
– Takoj zmanjšajte vnos toksinov s cigaretnim dimom, alkoholom, nenujnimi zdravili, pesticidi…
– Izločite predelano hrano, nasičene maščobe, suhomesnate izdelke, ocvrte jedi.
– Pripravljajte si obroke iz sveže zelenjave in sadja, kompleksnih ogljikovih hidratov (krompir, polnozrnata žita, ki so vir vitaminov B skupine) in majhne količine zdravih maščob iz hladno stiskanih olj. Rastlinske beljakovine, dober vir so stročnice, so primernejše od beljakovin živalskega izvora. Pivski kvas je vir beljakovin in vitaminov skupine B.
– Obroke razdelite na več manjših tekom dneva, da razbremenite jetra.
– V tem delu celostnega razstrupljanja je dobro jesti več grenke hrane na primer artičoke, rukola, regrat, ter križnice: brokoli, zelje, cvetača, ohrovt, ki vsebujejo veliko žvepla.
– Tradicionalna kitajska medicina priporoča polaganje toplih obkladkov na področje jeter. S tem izboljšate njihovo prekrvavitev in podprete delovanje.
– Z uživanjem artičoke in preslice poskrbite za redno izločanje blata in urina.
Najbolj učinkovita zdravilna rastlina za obnovo jeter je pegasti badelj. V tekoči obliki ga lahko telo izkoristi v celoti. Če ste pogosto utrujeni, imate povišan holesterol, odvečno težo okrog pasu ali pogosto jemljete zdravila, poskrbite za boljše izločanje škodljivih snovi iz telesa. Pegasti badelj prispeva k obnovi jeter.

ČETRTI ORGAN RAZSTRUPLJANJA – KOŽA:

Zadnji korak izločanja odpadnih snovi je koža. Izloča jih s potenjem in preko lojnic. Nečista koža je znak, da je potrebno razstrupiti tudi ta del telesa.

Praktična priporočila za vsak dan:
– Uporabljajte kozmetiko brez ftalatov, svinca, kadmija, niklja, parabenov. Vse kar nanašamo na kožo se v neki meri absorbira v telo.
– Za čiščenje kože se priporoča suho ščetkanje, kopeli z Epsonovimi solmi in obkladki z glino.
– Koža odpadne snovi izloča s potenjem in preko lojnic. Priporočamo spodbujanje potenja s telesno vadbo, občasnim obiskom savne ali pripravo vroče kopeli doma.

S 30-dnevnim celostnim razstrupljanjem omogočimo regeneracijo organom, ki neprestano odstranjujejo odpadne snovi iz telesa. Tako poskrbimo za čisto in zdravo telo.

Viri:
– Agenda operativa, avtorici dr. Isabel Molinero in dr. Estrella Gascon, Soria Natural, september 2014
– Alternativna medicina: praktični in strokovni priročnik, C. Janicke, Modrijan 2009

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0