Meni
BREZPLAČNA poštnina za vsa plačila s kartico ali po predračunu.
Logotip Soria NaturalŠt. izdelkov: 0 | Skupaj: 0,00 

Zakaj je pomemben vrstni red procesa razstrupljanja? 2. del

TRETJI ORGAN RAZSTRUPLJANJA – JETRA:

Večina toksinov ni topnih v vodi in jih telo brez »obdelave« ne more kar izločiti z urinom. Jetra so glavni razstrupljevalni organ telesa, ker predelajo čisto vse kar zaužijemo. Izločijo škodljive snovi in jih pretvorijo v tako obliko, ki se lahko izloči skozi črevesje in ledvice.

Praktična priporočila za vsak dan:
– Takoj zmanjšajte vnos toksinov s cigaretnim dimom, alkoholom, nenujnimi zdravili, pesticidi…
– Izločite predelano hrano, nasičene maščobe, suhomesnate izdelke, ocvrte jedi.
– Pripravljajte si obroke iz sveže zelenjave in sadja, kompleksnih ogljikovih hidratov (krompir, polnozrnata žita, ki so vir vitaminov B skupine) in majhne količine zdravih maščob iz hladno stiskanih olj. Rastlinske beljakovine, dober vir so stročnice, so primernejše od beljakovin živalskega izvora. Pivski kvas je vir beljakovin in vitaminov skupine B.
– Obroke razdelite na več manjših tekom dneva, da razbremenite jetra.
– V tem delu celostnega razstrupljanja je dobro jesti več grenke hrane na primer artičoke, rukola, regrat, ter križnice: brokoli, zelje, cvetača, ohrovt, ki vsebujejo veliko žvepla.
– Tradicionalna kitajska medicina priporoča polaganje toplih obkladkov na področje jeter. S tem izboljšate njihovo prekrvavitev in podprete delovanje.
– Z uživanjem artičoke in preslice poskrbite za redno izločanje blata in urina.
Najbolj učinkovita zdravilna rastlina za obnovo jeter je PEGASTI BADELJ. V tekoči obliki ga lahko telo izkoristi v celoti. Če ste pogosto utrujeni, imate povišan holesterol, odvečno težo okrog pasu ali pogosto jemljete zdravila, poskrbite za boljše izločanje škodljivih snovi iz telesa. Pegasti badelj obnovi jetra in pomaga prečistiti telo. Brezalkoholne kapljice Pegasti badelj Soria Natural so dobra izbira za vse, ki iščete naraven izdelek za obnovo jeter in ne želite jemati dodatnih tablet.

ČETRTI ORGAN RAZSTRUPLJANJA – KOŽA:

Zadnji korak izločanja odpadnih snovi je koža. Izloča jih s potenjem in preko lojnic. Nečista koža je znak, da je potrebno razstrupiti tudi ta del telesa.

Praktična priporočila za vsak dan:
– Uporabljajte kozmetiko brez ftalatov, svinca, kadmija, niklja, parabenov. Vse kar nanašamo na kožo se v neki meri absorbira v telo.
– Za čiščenje kože se priporoča suho ščetkanje, kopeli z Epsonovimi solmi in obkladki z glino.
– Koža odpadne snovi izloča s potenjem in preko lojnic. Priporočamo spodbujanje potenja s telesno vadbo, občasnim obiskom savne ali pripravo vroče kopeli doma.

S 30-dnevnim celostnim razstrupljanjem omogočimo regeneracijo organom, ki neprestano odstranjujejo odpadne snovi iz telesa. Tako poskrbimo za čisto in zdravo telo.

Viri:
– Agenda operativa, avtorici dr. Isabel Molinero in dr. Estrella Gascon, Soria Natural, september 2014
– Alternativna medicina: praktični in strokovni priročnik, C. Janicke, Modrijan 2009

Deli na
Sorodni članki