soria-natural
BREZPLAČNA poštnina za vsa plačila s kartico ali po predračunu.
soria-natural Št. izdelkov: 0 | Skupaj: 0,00 

Želite izboljšati koncentracijo? Nahranite možgane.

soria-natural

S pravilno in zdravo prehrano, ter s podporo fitoterapije, lahko izboljšate koncentracijo in pozornost.

Hrana je ključnega pomena za pravilno delovanje možganov. Določena živila vsebujejo hranila, ki stimulirajo funkcijo nevronov, pomagajo pri vzdrževanju strukture možganov in jih celo ščitijo pred posledicami staranja. Poskrbeti pa je potrebno tudi za dobro prekrvavitev možganov, da so vse celice preskrbljene s hrano in kisikom.  Tako boste povečali koncentracijo in sposobnost pomnjenja.

7 ključnih hranil za možgane:

 1. GLUKOZA: je nepogrešljiv vir energije za možgane. Vir so ogljikovi hidrati.
 2. DOBRE MAŠČOBE: linolna in linolenska maščobna kislina sta esencialni maščobni kislini, ki jih je v telo potrebno vnesti s prehrano. Sta pomemben del celičnih membran.  Vir linolne kisline so hladno stiskana olja: konopljeno olje (50–70 %), orehovo olje, oljčno olje, sončnično olje, kokosovo olje, jajčni rumenjak (16 %), sezamovo olje, makadamijino olje …  Rastlinska olja, ki so na večini prodajnih polic in vsebujejo linolensko kislino: laneno olje (okoli 50 %), konopljeno olje (okoli 17 %), orehovo olje (okoli 15 %), olje navadne ogrščice, sojino olje, bučno olje, gorčično olje.
 3. TAURIN: aminokislina, ki ima učinek na nevrone. Vir je morska hrana in meso.
 4. HOLIN: je del nevrotransmiterjev. Pomembno vpliva na mentalne aktivnosti in še posebno na spomin. Dobite ga v jajcih, oreščkih in rdečem mesu.
 5. FOSFATIDILSERIN IN FOSFATIDILHOLIN: fosfolipida, ki sta sestavni del celičnih membran v telesu. V visokih koncentracijah ju najdemo tudi v možganskih nevronih. Potrebna sta za normalno delovanja nevronov: tvorbo in prenos impulzov, sintezo in sproščanje nevrotransmiterjev… Pridobivajo ju tudi iz sojinih semen.
 6. VITAMINI: vitamini B skupine, A, C ter E, ki je antioksidant.
 7. MINERALI: fosfor, cink, selen in magnezij.

Trening možganov:

Možgani so kot mišica, ki mora biti natrenirana, da pridobite sposobnost dobre koncentracije in pomnjenja. Pomembno je, da ostanejo aktivni v vseh pogledih. Tako se tudi s staranjem ohrani njihova funkcija.

Zdravilne rastline, kot sta GINKO in glog vsebujeta aktivne snovi, ki pomagajo izboljšati prekrvavitev možganov in tako pomagajo pri aktiviranju umskih sposobnosti.

Tehnike za boljše pomnjenje in učinkovit študij ali delo:

 • Utrujenosti se izognite tako, da si po vsakih 50 minutah umskega dela vzamete kratek odmor. Vsako naslednjo uro naj bo za nekaj minut daljši – do največ 30 minut.
 • Da ublažite stre med odmorom naredite nekaj preprostih dihalnih vaj, ki vam bodo pomagale ponovno pridobiti pravo koncentracijo.
 • Načrtujte urnik delovnika ali učenja. Najtežje, najbolj zapletene ali monotone naloge naredite na začetku dneva. Takrat je koncentracija največja.
 • Odstranite vse stvari, ki odvračajo pozornost od dela ali študija.

Ohranite pozitiven odnos do študija ali dela.

Deli na
Sorodni članki
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino

  Želite izboljšati koncentracijo? Nahranite možgane.

  Članki | Želite izboljšati koncentracijo? Nahranite možgane.

  Nina iz Soria Natural
  Potrebujete pomoč?
  soria-natural
  X
  X Spletno svetovanje
  soria-natural soria-natural
  Nina ali Boris
  vam bova takoj priskočila na pomoč
  Potrebujete več informacij o svojem naročilu ali želite svetovanje pri nakupu?
  Svetovalka vam bo z veseljem pomagala z nasvetom. Prosimo vnesite telefonsko številko, na katero vas bo poklicala.
  Potrebujete informacijo o vašem spletnem naročilu ali pomoč pri naročanju?
  Vnesite 5-mestno številko vašega spletnega naročila.
  Ne najdem naročila.
  Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.
  Plačilo s kartico je neuspešno.
  Kartično plačilo je neuspešno zaradi različnih razlogov. Preverite ali ste uporabili pravo plačilno kartico. Če ste presegli časovno omejitev, poskusite ponovno in v krajšem časovnem roku vnesite podatke. Če plačilo kljub temu ni uspešno, izberite plačilo po predračunu ali nas pokličite na 030 280 271.
  Vaše naročilo je v obdelavi. Takoj ko se status naročila spremeni, vas bomo o tem obvestili po e-pošti. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
  Vaše naročilo je zaključeno in odposlano [date]. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
  Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.