Košarica

Certifikati

Soria Natural je vodilna blagovna znamka na področju fitoterapije – zdravljenja s pomočjo zdravilnih rastlin. Z več kot 20 linijami in preko 700 naravnimi izdelki pokrivamo odgovore na vse potrebe s področja zdravja. Izdelki so na prodaj v več kot 50 državah po svetu.
Soria Natural Natural Medicine

Proizvodnja in laboratorij Soria Natural, ki je med največjimi in najbolj inovativnimi v Evropi, se nahaja v kraju Garray pri mestu Soria v pokrajini Castilla y Leon na severu Španije.
Tovarna z vrhunskimi zmogljivostmi obsega 25.000 m², kar izdatno presega svetovne standarde za proizvodnjo izdelkov iz zdravilnih rastlin.
Bližina ekoloških polj in laboratorija zagotavlja izredno kakovost surovin, ki jih uporabljamo v proizvodnem procesu. Preden jih pripravimo za nadaljnjo uporabo, jih pregledamo in analiziramo v skladu z najstrožjimi specifikacijami.
Proizvodni proces v celoti poteka v naših objektih s strogo nadzorovano temperaturo in atmosfero. Skupno sodelovanje laboratorija in oddelka za nadzor kakovosti zagotavljata maksimalno učinkovitost in kakovost vseh izdelkov našega podjetja. Nenehne investicije R + D + i-ja (raziskovalni, razvojni in inovativni center) omogočajo organizacijo bolj in bolj učinkovitih ter varnih proizvodnih procesov.

Ena ključnih prednosti podjetja Soria Natural je strog nadzor kakovosti.
Podjetje posluje po standardih GMP, ISO 9001 in ISO 14001 ter ima certifikate o ekološki pridelavi surovin.
S klikom na logotip si lahko ogledate certifikat.

esecogmpiso9001iso14001ifsfoodhaccpbrc

Naš laboratorij je s strani zdravstvenih organov različnih držav akreditiran kot laboratorij, ki izpolnjuje najvišje standarde in zahteve glede kakovosti v vseh proizvodnih procesih.  Delamo v skladu s certifikatom GMP, to je certifikat o izvajanju dobre proizvodne prakse, v skladu s katerim farmacevtska podjetja proizvajajo zdravila. Naš moderno opremljen laboratorij in tehnična ekipa stroge standarde certifikata GMP celo presegajo.

V vseh stopnjah proizvodnega procesa izvajamo natančne kontrole kakovosti:

 1. kontrola kakovosti surovin,
 2. kontrola kakovosti med pripravo izdelka in
 3. kontrola kakovosti končnega izdelka;

_MG_7780S pomočjo najsodobnejših tehnik analiziramo in določimo količino aktivnih učinkovin iz zdravilnih rastlin.  S temi postopki zagotavljamo najvišjo kakovost vseh naših izdelkov. S sodobno tehnologijo merimo ravni pesticidov, težkih kovin, mikrobiološke analize, analize radioaktivnosti, mikotoksinov in alergenov ter zagotavljamo, da jih naši izdelki ne vsebujejo. Opravljamo tudi študije stabilnosti. Stabilnost je sposobnost fitofarmacevtskega izdelka, da ves čas roka uporabnosti ohranja svoje karakteristike znotraj določenih vrednosti.

Poleg tega smo uvedli še sistem vodenja kakovosti po standardu ISO 9001 ter sistem okoljskega ravnanja in presoje, ki temelji na evropskem standardu ISO 14001: 2004.

Vas zanima kako poteka postopek pridobivanja ekstraktov?

 1. Biološka pridelava rastline.
 2. Pobiranje rastline in laboratorijske analize.
 3. Sušenje rastline.
 4. Ekstrakcija aktivnih učinkovin: superkritična tekočina in liofilizacija.
 5. Koncentracija in atomizacija.
 6. Kontrola: % vlažnosti; % pepela; % učinkovin.
 7. Izdelava ekstrakta/kompleksa.
 8. Vmesna kontrola: merjenje Ph, gostote, učinkovin, mikrobiološka analiza.
 9. Končna kontrola izdelka

Vsak izdelek ima analizni certifikat s podatki kontrolnih merjenj.
Z navedenimi analizami Soria Natural ZAGOTAVLJA kakovost in učinkovitost svojih izdelkov za obdobje treh let.

_D1F7343

STANDARDIZACIJA – UČINKOVIT DNEVNI ODMEREK

Vsi izdelki podjetja Soria Natural so standardizirani, kar pomeni, da vsebujejo vedno enako količino aktivnih učinkovin v odmerku, kar zagotavlja učinkovitost. Od drugih podjetij se ločimo med drugim tudi v postopku določanja učinkovitega dnevnega odmerka. Tega določijo na podlagi potrebne količine aktivnih učinkovin iz zdravilne rastline (na primer flavonoidi, oligomerni procianidini, harman …), in ne na podlagi teže suhega izvlečka rastline, pri katerem količina teh učinkovin lahko variira glede na letino. Postopek določanja učinkovitega dnevnega odmerka poteka s pomočjo uporabe različnih naprednih tehnik, kot je visokotlačna tekočinska kromatografija skupaj z masnim spektometrom, (HPLC – MS/MS). Tako lahko uravnavamo količino aktivnih učinkovin zdravilne rastline v vsaki seriji izdelka in zagotavljamo učinkovit dnevni odmerek. Količina teh spojin v rastlinah v naravi niha, s pomočjo tehnik, ki jih uporabljamo, pa ohranjamo enako koncentracijo v vseh serijah izdelka in zagotavljamo terapevtski učinek naravnih izdelkov Soria Natural.
Rastline se po vsebnosti aktivnih učinkovin lahko razlikujejo, odvisno od letnega časa in zunanjih pogojev (suša, več dežja), kar pomeni, da je včasih potrebno dodati več, drugič manj ekstrakta rastline, da s tem zagotovimo zahtevano količino aktivnih učinkovin. Posledica tega je, da kapljice niso vedno enake – enkrat so gostejše, drugič redkejše, imajo lahko močnejši vonj ali okus. Te male spremembe v strukturi kapljic so dokaz, da kapljice vsebujejo standardizirane glavne aktivne učinkovine zdravilne rastline in ne zgolj enako količino suhega izvlečka, kar je pogosta praksa.
Poglejte video posnetek, v katerem vodja Laboratorija za nadzor kakovosti podjetja Soria Natural razloži standardizacijo.

RAZISKOVALNI CENTER

V podjetju Soria Natural imamo enega najsodobnejših R + D + i-jev (raziskovalni, razvojni in inovativni center) na področju naravne medicine v Evropi. V njem vodimo inovativne postopke ekstrakcij iz zdravilnih rastlin s superkritično tekočino in liofilizacijo (sušenje z zamrzovanjem) in raziskave na področju celičnih kultur.
_MG_79725 % letnega prometa namenimo za raziskave, razvoj novih proizvodov in novih načinov uporabe zdravilnih rastlin. Veliki vložki na področju raziskav, razvoja in inovacij so namenjeni odkrivanju novih učinkovin zdravilnih rastlin in njihovih blagodejnih učinkov na organizem. Tako razvijamo izdelke, ki so 100 % naravni in učinkoviti. Izdelki imajo preverjene in dokazane terapevtske učinke.
Zahvaljujoč raziskovalni dejavnosti je naša znanstveno-tehnična ekipa razvila nove načine ekstrakcije, s katerimi zagotovimo najboljši izkoristek aktivnih snovi rastlin z zdravilnimi sposobnostmi.

RAZISKOVALNI PROGRAMI

Soria Natural že vrsto let sodeluje z različnimi bolnišnicami (Ramon y Cajal v Madridu, La Fe in Arnau de Vilanova iz Valencije), univerzami (Polytechnic University iz Valencije in Santiaga de Compostela) in raziskovalnimi centri, kot so Center za raziskave raka (CIC) iz Salamance ter nekaterimi raziskovalnimi programi.

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki