Košarica

Pogosta vprašanja

1. Lahko priporočite zdravilno rastlino za posamezno zdravstveno težavo?

Lahko vam priporočimo zdravilno rastlino glede na posamezno zdravstveno težavo. Pripravili smo seznam najpogostejših zdravstvenih težav in predloge naravne medicine za lajšanje težav. Kliknite na povezavo: https://www.soria-natural.si/izberite-tezavo/

2. Kako uporabljati kapljice Soria Natural?

Uporaba kapljic Soria Natural je preprosta. Kapljice pred uporabo pretresite. Stisnite kapalko in počakajte par sekund, nato priporočen dnevni odmerek kanite v kozarček z malo vode (na primer 0,5 dcl vode), pomešajte in popijte. Na kapalki je oznaka 0,5 ml in 1 ml. Na izdelku je naveden učinkovit dnevni odmerek. Za odrasle je to običajno 1 ml 3x na dan. Pred uporabo na embalaži preberite kakšen je učinkovit dnevni odmerek.

3. Kdaj glede na obroke jemati kapljice Soria Natural? Pred ali po obroku?

Glede na obroke priporočamo, da kapljice Soria Natural zaužijete pred obrokom ali uro po obroku. Tako bo absorpcija večja.

4. Kaj narediti, če pozabite vzeti odmerek kapljic Soria Natural?

Če pozabite vzeti enega od dnevnih odmerkov kapljic, lahko kasneje v dnevu vzamete dva. Pomembno pa je, da ne presežete priporočenega dnevnega odmerka. Na primer: če je dnevni odmerek 3 ml in ste zjutraj vzeli 1ml, opoldne pa ste ga pozabili vzeti, lahko zvečer vzamete 2 ml.  Če ste prejšnji dan pozabili vzeti celoten dnevni odmerek, naslednji dan vzamete  določen dnevni odmerek. Nikakor ne dvojne količine.

5. Zakaj je potrebno >kapljice Soria Natural jemati 3x na dan?

Kapljice Soria Natural je priporočljivo jemati 3x na dan, da je telesu cel dan na voljo primerna količina aktivnih snovi iz zdravilne rastline.

6. Ali lahko različne kapljice Soria Natural jemljem istočasno?

Različne kapljice Soria Natural za določeno težavo lahko jemljete istočasno. Na primer pri razstrupljanju lahko v isti kozarček vode kanete Pegasti badelj kapljice in Artičoka kapljice. Ob prehladu lahko sočasno uporabljate Ameriški slamnik XXI kapljice brez alkohola (za podporo imunskemu sistemu) in Okroglolista rosika XXI kapljice brez alkohola Soria Natural (za lajšanje kašlja).

Nekaterih izdelkov pa ni smotrno jemati sočasno: na primer zdravilne rastline, ki zvišuje krvni tlak, z zdravilno rastlino, ki ga uravnava. Tako sočasnega jemanja Rožmarin kapljic z Oljka kapljicami ne priporočamo.

7. So kapljice Soria Natural primerne tudi za otroke?

Nekatere kapljice Soria Natural so primerne tudi za otroke. Kapljice ne vsebujejo alkohola, umetnih konzervansov, barvil… in so preproste za uživanje, zato so primerna oblika za otroke. Zdravilne rastline, ki jih lahko uporabljajo otroci (pri odsotnosti alergije ali preobčutljivosti na katero od sestavin): ameriški slamnik (nad 4. letom starosti), artičoka, česen, oves, pasijonka, melisa, kopriva, breza, zlata rozga, timijan, okroglolista rosika, njivska preslica, repinec (najstniki). Doziranje za otroke je prilagojeno starosti otroka.

8. Zakaj se lahko barva in vonj kapljic razlikujeta od tistih, ki sem jih že nekoč uporabljal?

Barva in vonj kapljic se lahko razlikujeta od tistih, ki ste jih nekoč že uporabljali, ker kapljice Soria Natural vsebujejo standardiziran ekstrakt zdravilne rastline. To pomeni, da je v vsakem mililitru katerekoli serije istega izdelka enaka količina aktivnih snovi. Tako   zagotovimo učinkovit dnevni odmerek. Glede na letino in vsebnost aktivnih snovi v sami rastlini, je v neki sezoni potrebno dodati več suhe snovi, v drugi sezoni pa manj. Zato pride do razlik v  gostoti, barvi in okusu med posameznimi serijami določenega izdelka. Ključno je, da je učinkovitost zagotovljena z ohranjanjem enake količine aktivnih snovi v vsakem odmerku.

9. Ali so vse XXI kapljice Soria Natural brez alkohola?

Vse XXI kapljice Soria Natural so brez alkohola, konzervansov, barvil, sladil ali sladkorja.

10. Ali XXI kapljice Soria Natural vsebujejo gluten?

Večina kapljic Soria Natural ne vsebuje glutena. Gluten v sledovih vsebujejo Oves XXI kapljice.

11. Ali lahko kapljice Soria Natural dam psu ali mački?

Kapljice Soria Natural lahko date psu ali mački, če je izbrana zdravilna rastlina primerna za žival. Na primer Baldrijan XXI kapljice Soria Natural lahko date psu za pomirjanje, pri mački pa bi bil lahko učinek ravno obraten. Pri usposobljenem strokovnjaku preverite katere zdravilne rastline so primerne za domače ljubljenčke. Doziranje mora biti prilagojeno glede na težo živali. Doziranje 1 ml 3x na dan je prilagojeno odraslemu človeku s približno 70 kg telesne teže.

12. Je kapljice Soria Natural potrebno hraniti v hladilniku?

Kapljic Soria Natural, ki jih nameravate uporabiti v mesecu dni, ni potrebno hraniti v hladilniku. Hranite jih lahko na sobni temperaturi, na suhem in temnem mestu.

V primeru, da ste kapljice za blaženje kašlja uporabljali 10 dni in jih niste porabili do konca, jih lahko shranite v hladilniku do naslednje uporabe. Tako shranjene bodo kapljice uporabne do konca roka navedenega na embalaži.

13. Koliko časa po odprtju so kapljice Soria Natural še uporabne?

Kapljice Soria Natural so po odprtju uporabne do konca roka navedenega na embalaži, če so dobro zaprte in hranjene v hladilniku.

14. Kje lahko kupim izdelke Soria Natural?

Izdelke Soria Natural lahko kupite na spletni strani https://www.soria-natural.si/izdelki/, v vseh lekarnah, Sanolaborju in specializiranih trgovinah. Seznam prodajnih mest si lahko ogledate na povezavi Prodajna mesta.

15. Kako lahko izdelke Soria Natural naročim na dom brez poštnine?

Izdelke Soria Natural lahko brez poštnine naročite na dom  na spletni strani https://www.soria-natural.si/izdelki/ ali telefonsko na 030 280 271. Brez poštnine vam pošljemo vse izdelke pri izbiri plačila s kartico ali po predračunu. Če vam je ljubši način prevzema po povzetju, vam izdelke brezplačno dostavimo pri nakupu nad 30 eur.

16. Kdaj odpošljete izdelke Soria Natural, ki sem jih naročil v spletni trgovini?

Izdelke Soria Natural, ki ste jih naročili v spletni trgovini med delovnikom do 13. ure, bomo še isti dan odposlali naprej in jih predvidoma dobite naslednji delovni dan. Večinoma so paketi dostavljeni v roku dneva ali dveh. Sam rok dostave je odvisen od zasedenosti dostavne službe. Dostava je običajno naslednji delovni dan, največ pa v 3 delovnih dneh. V primeru, da izdelke čakate več kot 3 delovne dni, nas pokličite na 030 280 271, da preverimo kje se je zataknilo.

V primeru, da med pogostimi vprašanji ali odgovori oziroma FAQ niste našli informacij, ki jih potrebujete nam lahko pišete na info@soria-natural.si ali pokličete na 030 280 271.

Pogosta vprašanja – soria-natural

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki