soria-natural
BREZPLAČNA poštnina za vsa plačila s kartico ali po predračunu.
soria-natural Št. izdelkov: 0 | Skupaj: 0,00 

Erektilna disfunkcija

soria-natural

Erektilna disfunkcija je nezmožnost doseganja ali ohranjanja zadovoljive erekcije med spolnim odnosom. Običajno se pojavi samostojno, lahko pa jo spremljajo tudi druge spolne motnje.  Gre za motnjo, ki negativno vpliva na kakovost življenja številnih  moških.

Lahko je posledica fizičnih (alkoholizem, sladkorna bolezen, bolezni na področju spolovil, motnje krvnega obtoka, neželeni učinki zdravil itn.) ali psiholoških dejavnikov, ki so najpogostejši. Običajno je povezana s stresom. Impotenca je lahko tudi opozorilni znak za bolezni srca.

Splošni ukrepi pri erektilni disfunkciji:

Poiskati je treba dejavnike tveganja ali organske vzroke, ki lahko vplivajo na razvoj erektilne disfunkcije: alkoholizem, sladkorna bolezen, spolne bolezni, srčno-žilne bolezni,  zdravila itn.

Preučiti je treba tudi psihološke dejavnike, ki so najpogostejši vzrok za težave: pomanjkanje zanimanja za spolnega partnerja, frustracije, nizka samozavest, zakonski prepiri, utrujenost … V teh primerih lahko pomaga psihoterapija, vedenjska terapija, zdravljenje anksioznosti in depresije ter partnersko svetovanje v primeru disfunkcionalnih odnosov.

Zelo pomembno je, da se prizadeta oseba umiri in pridobi prave informacije. Erektilna disfunkcija ni neizogiben ali nerešljiv problem. V sodelovanju z zdravnikom ali terapevtom lahko med različnimi možnostmi spopadanja s težavo izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

 • V terapevtski proces je treba vključiti tudi bolnikovega partnerja.
 • Če za nastanek težave ni organskega vzroka, je treba bolnika pomiriti in svetovati, da opravi laboratorijske in druge preglede.
 • V nekaterih primerih zadostuje že odkrit pogovor in ustrezne informacije, ki ovržejo strahove in pomagajo ponovno vzpostavi zaupanje med parterjema.
 • V prehrano je priporočljivo vključiti nekatera živila in zdravilne rastline, med drugim sibirski ženšen, oves, sabljasti triplat ali grško seno, pšenične kalčke, živila bogata s cinkom: ostrige, školjke, rdeče meso, stročnice, oreščke, jajčevce, beluše, banane in fige. Med afrodiziake sodijo tudi nekatere začimbe, npr. cimet, ingver, muškatni orešček.
 • Pomagata lahko tudi akupunktura in telesna vadba.
 • Kopel: bide ali večjo posodo napolnite z mrzlo vodo. Bodite oblečeni od pasu navzgor, spodnji del trebuha, genitalije in noge so goli. Prostor naj bo primerno ogret. Sedite na rob bideja. S krpo ali gobo, namočeno v mrzlo vodo, 10 do 15 minut polivajte spolovila, anus in spodnji del trebuha. Potem se temeljito obrišite. Pomembno je, da kopel naredite na tešče, ena do trikrat na dan pred obroki.

Če je treba, se za morebitno zdravljenje posvetujte s specialistom. Na voljo so  zdravila, protetični pripomočki in podobno.

Deli na[simple-social-share]

Sorodni članki

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino

  Erektilna disfunkcija

  Težave | Erektilna disfunkcija

  Nina iz Soria Natural
  Potrebujete pomoč?
  soria-natural
  X
  X Spletno svetovanje
  soria-natural soria-natural
  Nina ali Boris
  vam bova takoj priskočila na pomoč
  Potrebujete več informacij o svojem naročilu ali želite svetovanje pri nakupu?
  Svetovalka vam bo z veseljem pomagala z nasvetom. Prosimo vnesite telefonsko številko, na katero vas bo poklicala.
  Potrebujete informacijo o vašem spletnem naročilu ali pomoč pri naročanju?
  Vnesite 5-mestno številko vašega spletnega naročila.
  Ne najdem naročila.
  Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.
  Plačilo s kartico je neuspešno.
  Kartično plačilo je neuspešno zaradi različnih razlogov. Preverite ali ste uporabili pravo plačilno kartico. Če ste presegli časovno omejitev, poskusite ponovno in v krajšem časovnem roku vnesite podatke. Če plačilo kljub temu ni uspešno, izberite plačilo po predračunu ali nas pokličite na 030 280 271.
  Vaše naročilo je v obdelavi. Takoj ko se status naročila spremeni, vas bomo o tem obvestili po e-pošti. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
  Vaše naročilo je zaključeno in odposlano [date]. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
  Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.