Naša zgodba

Soria Natural Spanija

O Sorii Natural

Kako zelo držita ljudski modrosti, da ima narava vedno prav in da ko se ena vrata zaprejo, se nekje drugje odprejo nova. To nam najbolje ilustrirata zgodbi o nastanku podjetja Soria Natural v Španiji in pri nas.

To sta zgodbi o pogumu in zaupanju, ki sta potrebna za nov začetek. Ker se uspeh ne zgodi kar čez noč, pač pa po vztrajanju med vzponi in padci. To sta tudi zgodbi o naravi, ki je najgloblji motor sveta in srca:

Antonijeva zgodba

V  osemdesetih letih prejšnjega stoletja je v manjšem kraju severne pokrajine Soria živel inženir Antonio Esteban. Bil je vodja tovarne Transmisiones Garray, ki je izdelovala menjalnike za kmetijska vozila.  

Vsako jutro se je skozi zelene travnike vozil na delo. Ko je gospodarska kriza v Španiji že začela kazati zobe, pa so Antonio in njegovi delavci za lastnike postali predragi. V sredini osemdesetih so zato proizvodnjo preselili, Estebanovo tovarno pa zaprli. Kar naenkrat so vaščani sredi dišečih trat in bujnih visokogorskih gozdov ostali brez dela, tovarniško poslopje pa brez življenja.

Oče Antonija Estebana je bil velik poznavalec in ljubitelj zdravilnih rastlin. Brezposelnega sina je pregovoril k podjetniškemu podvigu. Antonio je sprva imel pomisleke, a s pomočjo klica narave in izkušenega očeta jih je premagal.Tako sta z očetom začela hoditi na dolge sprehode in nabirala zdravilne rastline. Vztrajno in potrpežljivo ga je učil o zdravilnih in blagodejnih učinkih zeli, o pripravi ekstraktov in napitkov. 

Kmalu je njuna domača lekarna postala znana med sokrajani in v okolici. Ljudje od blizu in daleč so prihajali k njima po nasvete in naravna zdravila za najrazličnejše zdravstvene težave. S časom sta svoje zdravilne mešanice začela prodajati okoliškim lekarnam. Kmalu sta spoznala, da se morata za uresničitev podjetniških sanj v celoti postaviti na svoje noge. 

Leta 1988 sta skupaj s prijateljema, kasneje poslovnima partnerjema, sredi dišečih travnikov ustanovila sedež podjetja za obdelavo in predelavo zdravilnih rastlin. 

Začetki novega podjetja Soria Natural niso bili enostavni. V tistem času ljudje še niso bili toliko ozaveščeni o škodljivosti prekomerne uporabe sintetičnih zdravil in uživanju hrane, pridelane s pomočjo umetnih gnojil in genskih posegov. Potreba po naravnih izdelkih še ni bila tako samoumevna kot danes. Pa vendar jim je s trdim delom, stalnim izobraževanjem, modrim načrtovanjem in dobro prodajo uspelo.Iz nekoč domače kuhinje, kjer sta oče in sin pripravljala zdravilne čaje in ekstrakte, je v opuščeni tovarni zraslo sodobno podjetje. 

Soria Natural Proizvodnja

Iz gospodarske krize se je tako rodilo ljudem in okolju prijazno podjetje Soria Natural, v katerem se je sčasoma uspešno združilo tradicionalno zdravilsko znanje domačinov in sodobna tehnologija.

Logo Soria Natural
To podjetje danes zaposluje že več kot 400 okoliških prebivalcev, svoje naravne proizvode pa uspešno prodaja v več kot 50 državah po svetu. Ponaša se z vrhunsko tehnološko opremo in enim najsodobnejših raziskovalnih in inovacijskih centrov  za  raziskavo in predelavo zdravilnih rastlin v Evropi.

Soria Natural večino rastlin vzgoji na svojih ekoloških plantažah; te se na več kot 480 hektarih lastne zemlje razprostirajo ob izviru reke Duero na nadmorski višini 1200 metrov. Zaradi ostrega celinskega podnebja rastline vsebujejo visoke vrednosti aktivnih učinkovin. 

Sajenje, nabiranje in sušenje potekajo ob pravem času, upoštevajoč lunine mene. 

Zalivata jih dež in deževnica s pomočjo naprednega in trajnostnega namakalnega sistema. Dodatno energijo pa prispevajo rastlinska organska gnojila.

Izdelava Prehranskih Dopolnil

Strokovnjaki rastline budno spremljajo že v času rasti, kar velja tudi za nasade njihovih kooperantov. 

V nasadih s sodobnimi metodami beležijo kakovost zdravilnih učinkovin ob vseh letnih časih. To zagotavlja obljubljeno kvaliteto in učinkovitost izdelkov že v izvoru. 

Nadaljnji postopki nabiranja, obdelave in predelave rastlin so tako le še nadgradnja naravnega rastlinskega bogastva ter zdravilnih in blagodejnih učinkovin.

Soria Natural danes proizvaja fitoterapevtske izdelke, naravna prehranska dopolnila, homeopatska zdravila in biološko pridelano hrano. Veliko pozornosti posvečamo tudi stalnemu izobraževanju zaposlenih in vseh partnerjev. Naš moto za zadovoljstvo kupca je tradicionalno znanje, obogateno z najsodobnejšimi znanstvenimi izsledki.

KDO SMO

Nina pripelje Sorio Natural v Slovenijo

Tudi Ninina zgodba se je začela v Španiji zelo blizu vasice Soria. Vnovična gospodarska kriza je zapirala številna vrata, med drugim tudi v gradbeništvu, s katerim se je ukvarjala Nina. 

Nekoč ji zaide v roke brošura s pripravki iz zdravilnih rastlin. Prijetno oblikovana, vzbuja zaupanje, kot da bi dišala po rož’cah in umirjenosti. Nina jo podzavestno spravi. Že od malega je namreč obdana z vedenjem o rastlinah in njihovi zdravilni moči. Njena mama je farmacevtka, ki je zaradi svojih zdravstvenih težav spoznala, da sintetična zdravila pač ne morejo vsega spraviti v red. Zato se je ves čas spogledovala še z drugimi načini zdravljenja in naravnimi pripravki. Črpala je vse znanje o tem in ga razširjala med svoje najbližje. 

Nina torej spravi Soriino brošuro, jo odnese k svoji mami in nanjo pozabi. Ko pa se zaprejo njena gradbeniška vrata, se v iskanju rešitve najprej zateče k naravi.Takrat se tudi spomni nežnih cvetlic in naravnega vonja zdravja iz majhne lekarnice v Sorii.

Zdaj sta poleg narave znova potrebna pogum in zaupanje. Zaupanje vase in v to, da je narava najgloblji motor sveta in srca, kar se neverjetno sklada s poslanstvom Sorie Natural.

Danes je Soria Natural pri nas prisotna tako rekoč povsod. Slovenci zaupamo naravi, zaupamo Sorii Natural.

NAŠ RAZISKOVALNI CENTER

V podjetju Soria Natural imamo enega najsodobnejših R + D + i-jev (raziskovalni, razvojni in inovativni center) na področju naravne medicine v Evropi. V njem vodimo inovativne postopke ekstrakcij iz zdravilnih rastlin s superkritično tekočino in liofilizacijo (sušenje z zamrzovanjem) in raziskave na področju celičnih kultur.

5 % letnega prometa namenimo za raziskave, razvoj novih proizvodov in novih načinov uporabe zdravilnih rastlin. Veliki vložki na področju raziskav, razvoja in inovacij so namenjeni odkrivanju novih učinkovin zdravilnih rastlin in njihovih blagodejnih učinkov na organizem. Tako razvijamo izdelke, ki so 100 % naravni in učinkoviti. Izdelki imajo preverjene in dokazane terapevtske učinke.

Zahvaljujoč raziskovalni dejavnosti je naša znanstveno-tehnična ekipa razvila nove načine ekstrakcije, s katerimi zagotovimo najboljši izkoristek aktivnih snovi rastlin z zdravilnimi sposobnostmi.

RAZISKOVALNI PROGRAMI

Soria Natural že vrsto let sodeluje z različnimi bolnišnicami (Ramon y Cajal v Madridu, La Fe in Arnau de Vilanova iz Valencije), univerzami (Polytechnic University iz Valencije in Santiaga de Compostela) in raziskovalnimi centri, kot so Center za raziskave raka (CIC) iz Salamance ter nekaterimi raziskovalnimi programi.

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0