soria-natural
BREZPLAČNA poštnina za vsa plačila s kartico ali po predračunu.
soria-natural Št. izdelkov: 0 | Skupaj: 0,00 

Kako do gladke kože in lepih las?

soria-natural

Zakaj z leti koža izgubi elastičnost in čvrstost ter se hitreje naguba?  Če opažate, da postajajo nohti lomljivi, lasje pa bolj suhi in krepasti ter bolj izpadajo, si lahko pomagate s pravo prehrano.

Verjetno ste že slišali za trenutno zelo moderen kolagen. To je beljakovina, ki jo imamo v telesu največ in je sestavni del kože, nohtov, vezi in kit. Telesu daje moč in strukturo.  Po 25. letu tvorba kolagena v našem telesu upada in zato koža izgublja čvrstost, lasje, nohti ni sklepi pa elastičnost.

Glede na to, da je večina kolagena v vezivnih tkivih, ni presenetljivo, da večino kolagenskih dodatkov pripravljajo iz kosti, kože in sklepov živali.

Če vam to ne diši, je pravo vprašanje kako spodbuditi tvorbo LASTNEGA kolagena?

Poglejmo katere osnovne gradnike potrebuje telo za tvorbo lastnega kolagena:

 1. Aminokisline (predvsem prolin, glicin in lizin) iz mesa, rib, stročnic, mandljev, ovsa, pšeničnih kalčkov…
 1. SILICIJ je gradbeni element brez katerega ni kolagena in elastana.  Naše telo ga ne proizvaja samo, vnesti ga moramo s hrano.  Samo z zadostno zalogo silicija lahko nastanejo lepi lasje, močni nohti in napeta koža. Silicij izboljša hidracijo kože in prepreči izsušitev. Izboljša stanje suhe, razpokane in hrapave kože ter suhih in krhkih las. Telo potrebuje silicij tudi za tvorbo kolagena v kosteh. Kalcij naredi kosti trdne, za fleksibilnost pa poskrbi silicij.
 1. C vitamin prispeva k tvorbi kolagena iz aminokislin. Naravni viri so: peteršilj, paprika, brokoli, agrumi, kivi…

Organski vir silicija – njivska preslica

Njivska preslica je odličen vir organskega silicija z dobro absorpcijo. Zato prispeva k ohranjanju las, nohtov in kože v dobrem stanju. Vlogo ima tudi pri ohranjanju elastičnosti tkiv in tudi arterij. Silikatne spojine  prispevajo k vzdrževanju kolagena.

Kopriva za močne kosti,nohte in lase

Kopriva ima vlogo pri poživljanju telesa. Prispeva pa tudi k ohranjanju močnih kosti, nohtov in las.  “Kopriva vsebuje vse, kar potrebujemo za razkisanje in razstrupljanje telesa ter za gradnjo močnih kosti. Vsebuje obilo fitosterolov, flavonoidnih glikozidov ter kopico mineralnih snovi, kot so kalcij, silicij, bor in magnezij. Poleg tega vsebuje vitamine C, B12 in K1. Če bi jo redno uživali, bi marsikaj v telesu spravila v red. ” so o njenemu veličanstvu kopriva zapisali v Skupaj za človeka in zdravje.

Deli na[simple-social-share]

Sorodni članki

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
  Nina iz Soria Natural
  Potrebujete pomoč?
  soria-natural
  X
  X Spletno svetovanje
  soria-natural soria-natural
  Nina ali Boris
  vam bova takoj priskočila na pomoč
  Potrebujete več informacij o svojem naročilu ali želite svetovanje pri nakupu?
  Svetovalka vam bo z veseljem pomagala z nasvetom. Prosimo vnesite telefonsko številko, na katero vas bo poklicala.
  Potrebujete informacijo o vašem spletnem naročilu ali pomoč pri naročanju?
  Vnesite 5-mestno številko vašega spletnega naročila.
  Ne najdem naročila.
  Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.
  Plačilo s kartico je neuspešno.
  Kartično plačilo je neuspešno zaradi različnih razlogov. Preverite ali ste uporabili pravo plačilno kartico. Če ste presegli časovno omejitev, poskusite ponovno in v krajšem časovnem roku vnesite podatke. Če plačilo kljub temu ni uspešno, izberite plačilo po predračunu ali nas pokličite na 030 280 271.
  Vaše naročilo je v obdelavi. Takoj ko se status naročila spremeni, vas bomo o tem obvestili po e-pošti. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
  Vaše naročilo je zaključeno in odposlano [date]. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
  Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.