Soria Natural 1 Mesto Na Analizi Kakovosti

Kako so se v analizi kakovosti odrezali izdelki Soria Natural?

Analiza kakovosti petih prehranskih dopolnil iz zdravilnih rastlin:

V Centru za raziskave varnosti hrane in nadzora (CRESCA) na Politehnični univerzi Katalonije so aprila 2018 pripravili študijo v kateri so analizirali kakovost in vsebnost aktivnih snovi v petih prehranskih dopolnilih različnih proizvajalcev.

V študiji so analizirali in nato tudi primerjali izvlečke artičoke, njivske preslice, regrata, pasijonke, propolisa in baldrijana petih različnih proizvajalcev.

Analiza izvlečkov zdravilnih rastlin je potrdila vodilni položaj podjetja Soria Natural.

Zakaj so se na Politehnični univerzi Katalonije lotili projekta primerjave prehranskih dopolnil?

Trendi kažejo, da vse več ljudi uporablja prehranska dopolnila, rastlinskega ali živalskega izvora. Zaradi vse večjega interesa, se je povečala ponudba izdelkov in število proizvajalcev prehranskih dopolnil.

Uporabniki želijo izbrati najboljši izdelek zase. Zato morajo biti seznanjeni z natančno s sestavo in značilnostmi aktivnih snovi, ki jih izdelek vsebuje. Tako lahko razlikujejo posamezne, na prvi pogled enake, izdelke med seboj in izberejo najboljšega za svoje potrebe.

Politehnična univerza Katalonije podpira izobraževanje potrošnikov, zato so izvedli primerjalno analizo prehranskih dopolnil rastlinskega izvora, v kateri so primerjali 5 vodilnih blagovnih znamk na španskem trgu. Med njimi tudi Soria Natural.

V primerjalni analizi so preverili vsebnost aktivnih snovi v vsakem pripravku. Študija je razkrila zelo različne vrednosti aktivnih snovi, med izdelki, s sicer zelo podobno sestavo. To potrjuje, da se morajo uporabniki pred izbiro izdelka pozanimati o vrednostih aktivnih snovi in natančni sestavi.

Povzetek rezultatov:

Kapljice Pasijonka, Njivska preslica, Regrat, Propolis, Artičoka in Baldrijan XXI Soria Natural so glede na rezultate analize vsebovale največ aktivnih snovi v primerjavi z ostalimi 4 podobnimi izdelki.

aktivne snovi_primerjava

Celotno analizo v španščini si lahko pogledate s klikom na: INFORME FINAL_web (1)

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0