soria-natural
BREZPLAČNA poštnina za vsa plačila s kartico ali po predračunu.
soria-natural Št. izdelkov: 0 | Skupaj: 0,00 

Napad putike po praznikih. Kako zmanjšati bolečine?

soria-natural

Putika, giht ali protin je bila nekoč bolezen kraljev. Zaradi preobilne hrane in alkohola, se predvsem po praznikih, z bolečinami v sklepih zaradi putike sooča vse več ljudi.

Zakaj pri putiki tako boli palec na nogi?

Sklepi bolijo, ker prekomerna sečna kislina, ki zastaja v mehkih tkivih ob sklepih kristalizira. Kristali ali tofi povzročajo vnetje in značilno zbadajočo bolečino v palcu na nogi, v sklepih na roki, gležnjih ali kolenih. Prizadeti sklep je rdeč, topel in zatečen. Pri bolečini v sklepih na nogi pomaga, če držite nogo v dvignjenem položaju.

Zakaj nastane putika?

Težave s putiko se razvijejo,  ko je v krvi previsoka raven sečne kisline, ki je ledvice ne morejo izločiti. Organizem proizvede več sečne kisline pri presnovi hrane bogate s purini (alkohol, morski sadeži, meso, drobovina). Pa tudi pri uživanju nekaterih zdravil (diuretiki, aspirin, teofilin, nekatera zdravila za Parkinsonovo bolezen).

Ste vedeli, da lahko poleg jemanja zdravila za zniževanje sečne kisline v krvi, uporabite še dodatno pomoč?

 • Pijte veliko tekočine. Ne alkohola, predvsem pa ne piva, ker poveča tvorbo sečne kisline in zmanjša njeno izločanje iz ledvic.
 • Pripravite si hladne glinene obkladke in jih položite na prizadeto mesto. Če nimate gline, namočite brisačo v mrzlo vodo, vanjo ovijte nekaj ledenih kock in položite na vneti sklep.
 • Vsak obrok naj vsebuje tudi sadje ali zelenjavo. Pripravite si obroke iz: piščanca in purana (brez kože), stročnic in žit,  riža, testenin, zdroba,  bele ribe. Uživate lahko mleko in mlečne izdelke z nizko vsebnostjo maščob, jajca, mesne juhe, zelenjavne omake, olivno olje.
 • Sol uporabljajte zmerno.
 • Zdravilna rastlina, ki jo lahko uporabljate ob zdravilu je TETIVIK. V tradicionalni medicini deževnega gozda tetivik uporabljajo kot čistilec krvi. Pri bolečinah v sklepih, revmatizmu, artritisu, vročini, kožnih težavah. Kot zanimivost: dokler niso poznali zdravila, so tetivik v Evropi uporabljali pri spolnih boleznih kot je sifilis.*

 

Vir:

* http://www.rain-tree.com/sarsaparilla.htm

Deli na

Sorodni članki

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
  Nina iz Soria Natural
  Potrebujete pomoč?
  soria-natural
  X
  X Spletno svetovanje
  soria-natural soria-natural
  Nina ali Boris
  vam bova takoj priskočila na pomoč
  Potrebujete več informacij o svojem naročilu ali želite svetovanje pri nakupu?
  Svetovalka vam bo z veseljem pomagala z nasvetom. Prosimo vnesite telefonsko številko, na katero vas bo poklicala.
  Potrebujete informacijo o vašem spletnem naročilu ali pomoč pri naročanju?
  Vnesite 5-mestno številko vašega spletnega naročila.
  Ne najdem naročila.
  Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.
  Plačilo s kartico je neuspešno.
  Kartično plačilo je neuspešno zaradi različnih razlogov. Preverite ali ste uporabili pravo plačilno kartico. Če ste presegli časovno omejitev, poskusite ponovno in v krajšem časovnem roku vnesite podatke. Če plačilo kljub temu ni uspešno, izberite plačilo po predračunu ali nas pokličite na 030 280 271.
  Vaše naročilo je v obdelavi. Takoj ko se status naročila spremeni, vas bomo o tem obvestili po e-pošti. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
  Vaše naročilo je zaključeno in odposlano [date]. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas pokličite na 030 280 271.
  Prosimo opišite težavo z vašim naročilom.