srce_glog

Razbijanje srca, zasoplost, otekle noge – kako si lahko pomagate?

Ob vročih dneh z veliko vlage v zraku, osebe s z oslabelo srčno mišico občutijo še večje težave kot sicer. Srce pospešeno bije. Že majhen napor povzroči zasoplost. Gležnji in noge do kolen otekajo. Barva ustnic se lahko spremeni na bolj modrikasto.

Če ste že obiskali zdravnika in ne jemljete zdravil, bi pa radi ublažili težave, berite najprej!

Katera hrana pomaga krepiti srce?

»Izbirajte hrano, ki je bogata s kalijem in magnezijem«. Špinača, brokoli in banane so dober vir kalija. Pšenični kalčki in ovseni kosmiči pa magnezija. Oba minerala “krepita delovanje srca in prispevata k enakomernemu srčnemu utripu”.

Katere zdravilne rastline uporabiti za krepitev delovanja srca?

GLOG podpira delovanje srčno-žilnega sistema.  Podpira cirkulacijo krvi. Prispeva k sproščanju in pomirjanju. »Raziskave na več kot 650 bolnikih s srčno insuficienco so potrdile, da  glog olajša težave«.

Za pomirjanje in dober spanec poskusite BALDRIJAN. Nenadno razbijanje srca je lahko povezano tudi s stresom in psihično napetostjo.

 

Masaža in drugi ukrepi:
Kopeli podlakti in nežno izmenično toplo-hladno prhanje rok ali nog spodbudi delovanje srca. Delajte nežno in poslušajte svoje telo. Edeme zaradi zastajanja vode v nogah in na trebuhu lahko zmanjšate z nežno ročno  limfno drenažo.

Vir: Alternativna medicina, praktični in strokovni priročnik, C. Janickein dr. Grunwald, Modrijan 2009

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0