Cimicifuga Menopavza Soria Natural

Cimicifuga za vročinske oblive v menopavzi in osteoporozo

Cimicifuga poznana tudi kot grozdnata svetilka je zdravilna rastlina, ki jo uporabljamo kot odlično naravno sredstvo za lajšanje hormonskih težav v menopavzi. Ženske v klimakterij vstopijo okrog 50. leta, ko so še aktivne v službi in  prostem času. Zato je pomembno poznati naravne rešitve za blaženje neugodnih menopavzalnih težav.

Zakaj se v menopavzi pojavijo vročinski oblivi?

V menopavzi se zaradi hormonskih sprememb zmanjša sposobnost prilagajanja termoregulacije, kar ženske občutijo kot vročinske valove, oblive potu in nočno potenje.

Isti mehanizem spremembe v nevrotransmitorjih vpliva tudi na nevrološke spremembe in se pojavijo tesnobni občutki, zaskrbljenost, depresija in motnje spanja.

Kako cimicifuga pomaga pri vročinskih valovih in razpoloženju?

  • Cimicifuga prispeva k povečanju nevrotransmiterja serotonina, kar zniža ravni norepinefrina in s tem se zmanjšajo tudi vročinski valovi in nočno potenje.
  • V obdobju menopavze cimicifuga izboljša razpoloženje, zmanjša živčnost in pomirja.
  • Deluje tudi blago protivnetno in protibolečinsko in je koristna v obdobju menopavze pri revmatičnih težavah.

Cimicifuga Soria Natural Menopavza

Ima cimicifuga  zaščitno vlogo tudi proti osteoporozi?

Ja, v obdobju menopavze je cimicifuga dobrodošla pomoč pri ohranjanju kostne mase. Deluje kot selektivni modulator naravnega estrogenskega receptorja. Veže se na estrogenske receptorje celic in stimulira dejavnost estrogenov v nekaterih tkivih (kosti, živčni sistem, jetra) in hkrati zavira njihovo delovanje v jajčnikih, maternici, dojkah. Zato pomaga ohranjati kostno maso. Triterpenski glikozidi, ki jih vsebuje, zaustavijo proces razgradnje kostne mase in pomagajo zmanjšati razvoj osteoporoze.

Vir: Soria Natural: Catalogo Nueva gama composor siglo XXI.

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0