Košarica
soria-natural

Kako preprečiti pešanje umskih in fizičnih moči? Spomin, koncentracija, utrujenost

Povzetek predavanja ga. Sanje Lončar

Kako preprečiti pešanje umskih in fizičnih moči? Za dobro koncentracijo in spomin je pomembno, da zaužijemo dovolj dobrih maščob in vode. Možgani so sestavljeni ravno iz teh dveh snovi. Dobro bodo delovali, če bodo dovolj hidrirani, nahranjeni in prekrvavljeni.  K prekrvavitvi možganov in celotnega telesa prispeva GINKO in s tem pomaga do boljšega spomina in koncentracije.

Utrujenost je velikokrat posledica neprespanosti. Dober spanec je nujno potreben, ker se med fazami globokega spanja obnavlja celotno telo, razstrupljajo se jetra in čistijo možgani. BALDRIJAN je najbolj priporočana zdravilna rastlina za pomirjanje in dober spanec. Ne povzroča odvisnosti in zjutraj se ne zbudite omotični, temveč čili in spočiti.

MELISA ima moč 15 rastlin, je kraljeva rastlina in eliksir življenja, ki so ga od nekdaj iskali alkimisti in zdravilci. Kaj pa je eliksir življenja? “Eliksir za pomlajevanje in lajšanje starostnih težav mora omogočiti zdrav apetit, zdrav spanec ter povečati veselje do življenja in ljubezni, je menil Paracelsus. Zanj je bila MELISA eliksir življenja, ki pomlajuje, krepi možgane in osvežuje opešano naravo.”

Tudi moderna znanost potrjuje, da melisa prispeva k pozitivnemu razpoloženju in optimalni sprostitvi. Podpira normalno delovanje prebavnega trakta in ima vlogo pri ohranjanju naravnega hormonskega ravnotežja telesa.

V vsakdanjem življenju smo izpostavljeni veliko več toksinom iz okolja (aluminij iz posod, konzerv, tubic, težke kovine v vodi, izpušni plini, pesticidi, lepila in formaldehid iz pohištva, zdravila…) kot so jim bili izpostavljeni naši dedki.

Zato je redna skrb za razstrupljanje telesa in odstranjevanje škodljivih snovi postala tako nujna, kot je v prejšnjem stoletju postala obvezna higienska praksa vsakodnevno umivanje zob.

PEGASTI BADELJ je zelo učinkovita zdravilna rastlina, ki razstruplja in obnavlja jetrne celice. Absorpcija tekočih izvlečkov se začne že v ustih in učinki so takojšnji.

Kot zanimivost je predavateljica povedala primer, da so v Indiji osebe preživele pik strupene kače, ker so jim takoj nudili pomoč in pegasti badelj pod jezik.

Na srečo so jetra organ, ki se hitro obnovi. V današnjem svetu se pač ne moremo popolnoma izogniti toksinom. Ne moremo preprečiti, da v ribi, ki smo jo spekli za kosilo ni težkih kovin, lahko pa poskrbimo za svojo zaščito. Najtežje obdobje za jetra je od novembra do februarja. Zdravilne rastline so nam lahko v veliko pomoč.

soria-natural soria-natural

soria-natural soria-natural

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki