I Enje Jeter

Čiščenje jeter. Je to dovolj za razstrupljanje celega telesa?

Kdaj je čas za celostno čiščenje telesa?

Najkasneje takrat, ko opazimo več motečih simptomov, s katerimi nam telo sporoča, da so se odpadne snovi nakopičile in jih ne zmore več vsakodnevno odvajati s pomočjo blata, urina in znoja.

Kako se kažejo te težave?

  • Prebava: zaprtost ali driska, napihnjenost, napenjanje, spahovanje, slabost
  • Holesterol: povišan holesterol in trigliceridi v krvi.
  • Trebušna debelost: nabiranje odvečne teže okrog pasu
  • Nečista koža: izpuščaji, akne. Suha in k srbečici nagnjena koža.
  • Slabo počutje: brez energije, neprestana utrujenost, slab spomin, motnje spanja

Ko z nezdravim življenjskim slogom obremenimo telo, lahko procese razstrupljanja podpremo s primerno prehrano in z izbranimi zdravilnimi rastlinami.

Vas zanima zakaj se je čiščenja telesa priporočljivo lotiti celostno?

Preberite katere organe je potrebno najprej prečistiti, da ne ovirajo celostnega procesa razstrupljanja. Pri odstranjevanju odpadnih snovi iz telesa namreč sodeluje več organov. V primeru, da so glavni razstrupljevalni kanali zablokirani, odpadne snovi zastajajo v telesu in povzročajo samozastrupljanje organizma.
Zato je vrstni red razstrupljanja organov zelo pomemben.

krog razstrupljanja

PRVI ORGAN RAZSTRUPLJANJA – ČREVESJE:

Črevesje je organ z največjo površino v telesu. Prebavna cev, ki poteka od ust do zadnjika je pri odraslemu človeku dolga približno 9 m. V črevesju se hranilne snovi vsrkajo v telo. Pomembno vlogo pa ima tudi pri odpornosti, saj je več kot 70 % celic imunskega sistema prav v črevesju. Zato v sklopu celostnega razstrupljanja najprej poskrbimo za čisto črevesje. Uredimo prebavo in zagotovimo redno izločanje blata. Tako preprečimo nastanek oblog na črevesnih stenah in ponovno vsrkanje odpadnih snovi v telo. Zaprtje tudi jetrom onemogoči popolno izločanje odpadnih snovi.

Praktična priporočila za vsak dan:
– Poskrbite, da vsak dan popijete 1,5 do 2 litra vode na dan – odvisno od telesne teže.
– Če ste zdravi, si lahko pripravite 3 do 5 dnevni post z zelenjavno-sadnimi sokovi in smoothiji.
– Nadaljujemo s hrano bogato z vlakninami. Izbirajmo polnovredno hrano. Izločimo jedi iz bele moke, sladkarije, predelane slane prigrizke.
– Uporabljate lahko zdravilne rastline, ki pripomorejo k rednemu odvajanju blata.
ARTIČOKA pomaga pri normalni prebavi, napenjanju in ohranjanju normalne ravni holesterola v krvi. Artičoka kapljice Soria Natural so popolnoma naravne, brez alkohola, umetnih konzervansov in nepotrebnih dodatkov.

DRUGI ORGAN RAZSTRUPLJANJA – LEDVICE:

Ko spodbudimo razstrupljavalne procese v telesu, se iz »skladišč«, kamor je telo odložilo toksine in odvečno maščobo začne izločati več odpadnih snovi. Izloča jih preko urina, žolča, blata in potu. Koncentrirani urin se nabira v mehurju, ki je razmeroma občutljiv za bakterijska vnetja. Zato je tako pomembno pitje dovolj tekočine in redno praznjenje mehurja. V drugi fazi celostnega razstrupljanja ledvicam in urinarnemu traktu pomagamo pri izločanju urina.

Praktična priporočila za vsak dan:
– Ohranite navado, da popijete med 1,5-2 litra vode na dan. Lahko dodate ščepec morske soli, limono, jabolčni kis.
– Vsak dan si skuhajte obrok z veliko zelenjave in malo zdravih maščob (hladno stiskano oljčno ali konopljino olje) za malico pa si privoščite sadje.
– Omejite uživanje živalskih beljakovin.
– Primeren vnos soli je 5 g dnevno. Pri tem upoštevajte, da kruh in pripravljene jedi sol že vsebujejo.
– Omejite uporabo nesteroidnih protivnetnih in protirevmatičnih zdravil le na količino, ki je nujno potrebna, saj lahko poslabšajo delovanje ledvic.
– Rastline, ki spodbudijo nastajanje in izločanje urina so peteršilj, lubenica, kumare, šparglji, koriander, ingver, koruzni laski, breza, njivska preslica, kopriva. NJIVSKA PRESLICA tudi remineralizira telo.

TRETJI ORGAN RAZSTRUPLJANJA – JETRA:

Večina toksinov ni topnih v vodi in jih telo brez »obdelave« ne more kar izločiti z urinom. Jetra so glavni razstrupljevalni organ telesa, ker predelajo čisto vse kar zaužijemo. Izločijo škodljive snovi in jih pretvorijo v tako obliko, ki se lahko izloči skozi črevesje in ledvice.

Praktična priporočila za vsak dan:
– Takoj zmanjšajte vnos toksinov s cigaretnim dimom, alkoholom, nenujnimi zdravili, pesticidi…
– Izločite predelano hrano, nasičene maščobe, suhomesnate izdelke, ocvrte jedi.
– Pripravljajte si obroke iz sveže zelenjave in sadja, kompleksnih ogljikovih hidratov (krompir, polnozrnata žita, ki so vir vitaminov B skupine) in majhne količine zdravih maščob iz hladno stiskanih olj. Rastlinske beljakovine, dober vir so stročnice, so primernejše od beljakovin živalskega izvora. Pivski kvas je vir beljakovin in vitaminov skupine B.
– Obroke razdelite na več manjših tekom dneva, da razbremenite jetra.
– V tem delu celostnega razstrupljanja je dobro jesti več grenke hrane na primer artičoke, rukola, regrat, ter križnice: brokoli, zelje, cvetača, ohrovt, ki vsebujejo veliko žvepla.
– Tradicionalna kitajska medicina priporoča polaganje toplih obkladkov na področje jeter. S tem izboljšate njihovo prekrvavitev in podprete delovanje.
– Z uživanjem artičoke in preslice poskrbite za redno izločanje blata in urina.
Najbolj učinkovita zdravilna rastlina za obnovo jeter je PEGASTI BADELJ. V tekoči obliki ga lahko telo izkoristi v celoti. Če ste pogosto utrujeni, imate povišan holesterol, odvečno težo okrog pasu ali pogosto jemljete zdravila, poskrbite za boljše izločanje škodljivih snovi iz telesa. Pegasti badelj obnovi jetra in pomaga prečistiti telo. Brezalkoholne kapljice Pegasti badelj Soria Natural so dobra izbira za vse, ki iščete naraven izdelek za obnovo jeter in ne želite jemati dodatnih tablet.

ČETRTI ORGAN RAZSTRUPLJANJA – KOŽA:

Zadnji korak izločanja odpadnih snovi je koža. Izloča jih s potenjem in preko lojnic. Nečista koža je znak, da je potrebno razstrupiti tudi ta del telesa.

Praktična priporočila za vsak dan:
– Uporabljajte kozmetiko brez ftalatov, svinca, kadmija, niklja, parabenov. Vse kar nanašamo na kožo se v neki meri absorbira v telo.
– Za čiščenje kože se priporoča suho ščetkanje, kopeli z Epsonovimi solmi in obkladki z glino.
– Koža odpadne snovi izloča s potenjem in preko lojnic. Priporočamo spodbujanje potenja s telesno vadbo, občasnim obiskom savne ali pripravo vroče kopeli doma.

S 30-dnevnim celostnim razstrupljanjem omogočimo regeneracijo organom, ki neprestano odstranjujejo odpadne snovi iz telesa. Tako poskrbimo za čisto in zdravo telo.

Viri:
– Agenda operativa, avtorici dr. Isabel Molinero in dr. Estrella Gascon, Soria Natural, september 2014
– Alternativna medicina: praktični in strokovni priročnik, C. Janicke, Modrijan 2009

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0