Pogoltniti Tableto

Kako lažje pogoltniti tableto ali kapsulo?

Mnogo odraslih in večjih otrok težko pogoltne kapsulo ali tableto. Preberite kakšna priporočila so pripravili raziskovalci Univerze v Heidelbergu. Preizkusite novi način, če imate težave s tem, da se vam tableta zalepi v ustih ali imate občutek, da se je zataknila v požiralniku, če vas požiranje sili na bruhanje…

Kako lažje pogoltniti TABLETO?

Plastenko napolnite z vodo. Na jezik položite tableto in z ustnicami tesno objemite plastenko. Nagnite plastenko tako, da imate usta ves čas prisesana nanjo. Hitro pogoltnite tableto z velikim požirkom vode, pri čemer glavo nagnete nazaj.

tableto

Kako lažje pogoltniti KAPSULO?

Sedite vzravnano in si kapsulo položite na jezik. Naredite požirek vode in ga zadržite v ustih. Nagnite glavo naprej in brado narahlo potisnite proti prsim. Medtem, ko imate glavo nagnjeno narahlo naprej, pogoltnite kapsulo in vodo.

kapsulo

Če še vedno ne gre in imate s požiranjem težave, preverite ali obstaja izdelek tudi v tekoči obliki. Soria Natural ima v naboru tako kapsule kot tudi tekoče ekstrakte zdravilnih rastlin v brezalkoholnih kapljicah. Predvsem otroci in starostniki so hvaležni za tako izbiro.

 

Vir: http://www.annfammed.org/content/12/6/550/F1.expansion.html

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0