Tehnike U Enja Soria Natural

Tehnike boljšega učenja in pomnjenja

S tehnikami delanja zapiskov in povzetkov ter pristopi, ki ohranjajo aktivno stanje možganov med učenjem si boste v krajšem času zapomnili več. Kako? Poskusite in se za test ali izpit pri enem premetu učite na spodnji način.

URNIK IN PLANIRANJE

Na koledar si zapišite plan učenja. Označite dan izpita in planirajte od tega dne nazaj. Zadnje dni rezervirajte za obnavljanje in pregled naučenega.

ZAPISKI

Ko ponovno berete snov, si v zvezek prepišite naslove, podnaslove in pobarvane pomembne dele besedila. Tako boste dobili dober pregled nad snovjo. Pisanje povzetkov je aktiven pristop in možgani so aktivno vpeti v pomnjenje. Za razliko od branja, ko so v bolj pasivni vlogi.

UPORABITE SVOJE BESEDE

Ne učite se na pamet, razen seveda pesmic in poštevanke. S svojimi besedami povzemite naučeno snov in jo razložite imaginarni osebi. Na ta način boste snov resnično razumeli in ne samo zapomnili.

POVZETKI

Na rob zvezka ali na samolepljive listke si izpišite ključne besede in fraze, da se boste lažje spomnili celotnega poglavja.

ASOCIACIJE

Pri učenju podatkov, ki se jih morate naučiti na pamet si pomagajte z asociacijami, rimami, nesmisli,enakimi prvimi začetnicami… Na primer: »konkavna=vbočena, ker lahko noter nalijemo kavo«.

HITRI TEST

  1. Preberite vse zapiske.
  2. Pokrijte jih z listom in na glas povzemite kar ste prebrali, najraje s svojimi besedami.
  3. Preverite dejstva. Ste jih pravilno navedli? Ste katerega izpustili?
  4. Še enkrat preberite podrobnosti, ki se jih niste spomnili med preverjanjem.

Utrujenosti se izognite tako, da si po vsakih 50 minutah umskega dela vzamete kratek odmor. Vsako naslednjo uro naj bo za nekaj minut daljši – do največ 30 minut.

Med odmorom naredite nekaj preprostih dihalnih vaj, ki vam bodo pomagale ponovno pridobiti pravo koncentracijo in ublažiti stres.

Ginko vsebuje aktivne snovi, ki pomagajo izboljšati prekrvavitev možganov in tako pomagajo pri aktiviranju umskih sposobnosti.

Rodiola je zdravilna rastlina  študentov in predavateljev. Zakaj?

  • Prispeva k umski učinkovitosti, k pomnjenju in koncentraciji.
  • stresnem obdobju podpre živčni sistem.
  • Prispeva k boljši kondiciji in fizični učinkovitosti.

Viri:
www.sorianatural.es/es/soria-natural/publicaciones/P1010/0/1/alimenta-tu-mente-mejora-la-concentracion-y-la-atencionhttps

www.oxfordlearning.com/eight-tips-for-better-studying/

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0