Lahkotne noge z Divji kostanj XXI kapljicami Soria Natural

Kako poleti ohraniti lahkotne noge?

 Nasveti za gibanje, prehrano in naravno pomoč iz zdravilnih rastlin

Poletni dnevi prinašajo veliko veselja, vendar lahko zaradi vročine in daljšega stanja ali sedenja naše noge postanejo težke in utrujene. Da bi ohranili lahkotne noge skozi celotno poletje, je pomembno poskrbeti za ustrezno gibanje, počitek ter primerno prehrano. Tukaj je nekaj nasvetov, kako to doseči.

1. Redno gibanje

Gibanje je ključno za ohranjanje zdravega krvnega obtoka v nogah. Poskusite vključiti naslednje aktivnosti v svojo dnevno rutino:

 • Sprehod: Kratek sprehod vsakih nekaj ur pomaga ohraniti krvni obtok in preprečuje zastajanje krvi v nogah.
 • Plavanje: Plavanje je odlična aktivnost, ki razbremeni sklepe in hkrati krepi mišice.
 • Raztezanje: Redno raztezanje nog pomaga pri sproščanju mišic in izboljšanju prekrvavitve.

2. Počitek z dvignjenimi nogami

Po dolgem dnevu je priporočljivo, da noge dvignete nad nivo srca za vsaj 15 minut. To pomaga pri vračanju krvi iz nog proti srcu in zmanjšuje otekanje. Ležite na hrbtu in noge naslonite na blazino ali na steno.

3. Hrana za krepitev žil

Prehrana igra pomembno vlogo pri ohranjanju zdravih žil. Nekatera živila, ki jih je vredno vključiti v prehrano, so:

 • Citrusi: Pomaranče, limone in grenivke so bogate z vitaminom C, ki krepi stene žil.
 • Jagode: Borovnice, maline in jagode vsebujejo antioksidante, ki ščitijo žile.
 • Zelena listnata zelenjava: Špinača, ohrovt in brokoli so polni vitamina K, podpirajo procese razstrupljanja in so hrana za dobre bakterije.
 • Oreščki in semena: Mandlji, orehi in chia semena vsebujejo zdrave maščobe in vitamin E, ki krepijo žile.

4. Predlog zajtrka in kosila

Zajtrk: Smoothie iz špinače, banane, borovnic in chia semen

 • Sestavine: špinača, banana, borovnice, chia semena, mandljevo mleko.
 • Priprava: Vse sestavine zmešajte v mešalniku, dokler ne dobite gladkega napitka. Ta smoothie je bogat z antioksidanti, vlakninami in vitamini, ki podpirajo žile.

Kosilo: Solata iz kvinoje, avokada in pomaranč

 • Sestavine: kvinoja, avokado, pomaranče, rdeča paprika, špinača, oljčno olje, limonin sok.
 • Priprava: Skuhajte kvinojo in jo ohladite. Nato zmešajte z na kocke narezanim avokadom, pomarančami, papriko in špinačo. Prelijte z oljčnim oljem in limoninim sokom. Ta solata je lahka, hranljiva in polna sestavin, ki podpirajo zdravje žil.

5. Divji kostanj: Naravna pomoč za lahkotne noge

Divji kostanj je rastlina, ki se tradicionalno uporablja za izboljšanje prekrvavitve in zmanjšanje občutka težkih nog. Aktivne sestavine v divjem kostanju, kot je aescin, pomagajo pri krepitvi sten žil in kapilar, zmanjšujejo otekanje in izboljšujejo prekrvavitev.

Koristi divjega kostanja:

 • Izboljšanje prekrvavitve: Divji kostanj pomaga pri boljši prekrvavitvi, kar je ključno za preprečevanje občutka težkih nog.
 • Krepitev žil: Redna uporaba izdelkov z izvlečkom divjega kostanja podpira zdravje ven in kapilar, zmanjšuje vnetja in preprečuje nastanek krčnih žil.

Divji kostanj lahko uporabljate v obliki krem ali gelov za nanašanje na noge. Učinek pa bo še boljši ob sočasni uporabi brezalkoholnih kapljic, da za noge poskrbite od znotraj in od zunaj.

Ohranjanje lahkotnih nog poleti zahteva kombinacijo rednega gibanja, pravilnega počitka in zdrave prehrane. Ne pozabite vključiti živil, ki podpirajo zdravje žil, in razmislite o uporabi naravnih izdelkov, kot je divji kostanj, ki pomaga pri izboljšanju prekrvavitve in zmanjšanju občutka težkih nog. Tako boste lahko uživali v poletju z lahkotnimi in zdravimi nogami!

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0