Kako Prepreciti Prehlad

Kako preprečiti prehlad?

Ali ste vedeli, da odrasli vsako leto prebolijo od enega do treh prehladov? Otroci pa povprečno med 6 in 8 prehladov letno.

Kaj lahko storite, da se okrepite?

Virusi, ki povzročajo prehlad, se prenašajo preko stika z okuženo osebo. Virusi lahko kar nekaj časa preživijo tudi na telefonu, kljuki, svinčniku in knjigah, ter se tako širijo.

Če vaš imunski sistem deluje dobro, tudi ob stiku z mikrobi ne boste takoj zboleli. Če pa je vaš obrambni sistem oslabljen, mikrobi vstopijo v telo in se razširijo.

Da bi to preprečili, si od začetka jeseni prizadevajte za okrepitev imunskega sistema. Narava ponuja ameriški slamnik, propolis ali timijan. Dobra je tudi kombinacija vseh treh kot je v kapljicah Ameriški slamnik kompleks.

Posebno pozornost namenite prehrani.

Paradižnik, kivi, pomaranče in paprika so dober vir vitamina C. Izognite se uživanju živalskih maščob, ki preobremenijo jetra.

Mimogrede, ste vedeli, da se je med prehladom bolje izogibati mleku in mlečnim izdelkom ter prečiščenim ogljikovim hidratom kot so kruh, testenine in sladkarije? Spodbujajo namreč nastajanje sluzi in zmanjšajo obrambno sposobnost imunskega sistema.

Pa še nekaj: tudi razpoloženje vpliva na imunski sistem. Ohranite pozitivno mišljenje.

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0