Spi

Vam uspe zaspati takoj, ko se uležete? Nasveti za dober spanec.

Veliko ljudi ima različne težave s spanjem, težko zaspijo ali pa se ponoči prebujajo. Če zvečer, ko ležete v posteljo, ne zaspite v 15 minutah, preberite spodnje nasvete.

Zakaj je dober spanec pomemben?

Dober spanec je pomemben iz več vidikov. Med spanjem se celotno telo spočije in obnovi, tudi možgani. Zato se zaradi nespečnosti poslabša spomin in zmanjša pozornost. Tudi več prometnih nesreč povzročijo neprespani vozniki. Če nam primanjkuje spanja, se zmanjša raven hormona, ki sporoča kdaj smo siti. Tako pridobivamo telesno težo in težko izgubimo odvečne kilograme. Slabo spanje ovira nastajanje rastnega hormona, ki se sprošča med globokim spanjem in pripomore k mlajšemu videzu. Že samo zaradi tega je vredno, da se dobro naspimo.

Kako si lahko sami pomagamo do boljšega spanja?

  • umirjanje pred spanjem, sprehod, branje…
  • pred spanjem ne glejte TV in uporabljajte računalnikov in telefonov, ker sevajo modro svetlobo. Po sončnem zahodu uporabljajte samo rumenkaste odtenke svetlobe
  • lahka večerja. ne večerjajte prepozno, ker pozen obrok obleži v želodcu in otežuje uspavanje. Prav tako pa ne izpuščajte večerje, saj lačni tudi ne boste mogli zaspati. Popoldan in zvečer ne kave, alkohola, tudi nikotin je poživilo.
  • urejen urnik spanja (vsak dan ob istem času),
  • zatemnjena spalnica. Prezračena in ne pretopla spalnica. Posteljnina iz naravnih vlaken.

Nespe Nost Baldrijan

Te zdrave navade so osnova. Učinkovita pomoč so tudi zdravilne rastline: baldrijan in pasijonka.

Kako baldrijan vpliva na spanje?

Baldrijan je najbolj raziskana rastlina za vzpostavitev normalnega ritma spanja in za pomirjanje. Poleg bogate tradicionalne uporabe ima tudi z raziskavami  dokazano učinkovanje. Prednost je tudi v tem, da za razliko od nekaterih sinteznih uspaval, ne povzroča odvisnosti in nima negativnega vpliva na jutranjo budnost. Zjutraj se zbudiš spočit in brez omotice. Baldrijan uporabljamo, ko težko zaspimo, ko se ponoči prebujamo, pri nervozni izčrpanosti, pa tudi za sproščanje zategnjenih in bolečih mišic ramen in vratu.

Pasijonko pa priporočamo predvsem pri zaskrbljenosti in posledično nespečnosti. Osebe, ki zvečer neprestano premlevajo zaskrbljene misli, občutijo tesnobo in jih skrbijo razni dogodki, se bodo s pasijonko umirile, sprostile in lažje zaspale.

 

Baldrijan in pasijonka v XXI brezalkoholnih kapljicah Soria Natural sta preprosta za uporabo. 3x na dan v kozarček z malo vode kanete 1 ml kapljic in popijete. Čez dan boste sproščeni, zvečer pa boste hitreje zaspali in se dobro odpočili. Prednost kapljic Soria Natural je, da ne vsebujejo alkohola, konzervansov ali drugih umetnih snovi.

Poleg tega je tudi absorpcija  tekočih ekstraktov boljša. Začne se že v ustih in telo lahko izkoristi kar 95% učinkovin. Nove Baldrijan XXI kapljice brez alkohola Soria Natural so pripravljene po najbolj sodobnih metodah in so zato 25-krat učinkovitejše od tradicionalno pripravljenih kapljic.

Sorodni članki

Ekološka pridelava na lastnih poljih.
Lastna, moderna proizvodnja
Stroge kontrole kakovosti
Standardizirani izdelki
0